Damer Juniorallsvenskan

Stark vändning bäddade för JAS tjejernas seger
2017-11-29 17:05
# 88 Clara gjorde viktiga 6-5 målet
På söndagskvällen kom IBK Lund på besök i Åstorps Sporthall för att spela match i damernas JAS serie. Inför matchen så var vi obesegrade och hade serieledningen. Vi har börjat säsongen bra och vunnit våra matcher men spelet sitter tyvärr inte där riktigt och det slipar vi på just nu.

Å/K IBS – IBK Lund 6 – 5 (0-2, 1-1, 5-2)

Tyckte vi började matchen på ett bra sätt där vi skapade en hel del fina omställningar från försvar till anfall. Men väl i anfallszonen så blev det mycket spel ute vid sargkanterna och vi tog alldeles för lite avslut. Efter hand så sänktes tempot en del och vi tog inte riktigt jobbet som vi skulle. Lund var effektiva i sina omställningar och gick mer rakt på mål vilket också resulterade att de gjorde både 0-1 och 0-2. Det är aldrig kul att hamna i underläge men samtidigt så skapade vi en hel del och hade vi bara haft lite skärpa i våra avslut så hade vi också hängt några baljor.

Vi tog snacket i pausen om att vi måste vara mer bestämda i det vi skall göra, gå rakare mot mål, spänna våra muskler och ta för oss mer. Tyvärr var vi nog kvar i pausen när perioden började för redan efter ca 50 sekunder så gör Lund 0-3. Det var ju inte detta vi ville direkt men samtidigt var det en riktig väckaklocka för oss. Nu märktes det att tjejerna förstod vad vi menat för vi börjar spela mycket bättre efter detta. Jennifer gör 1-3 efter 3 minuter in i perioden och assisten stod Maja för. Vi skapar väldigt mycket och har en hel del vassa målchanser men det är för dålig skärpa i våra avslut. Perioden slutar 1-3.

Inför tredje perioden så är vi tvungna att gå ned på folk för att få upp tempot. Vi hade under två perioden spelat med 14 spelare och nu gick vi ned på två femmor samtidigt som vi ändrade lite i formationerna. Det resulterade till att vi kom igång riktigt bra och Moa kunde göra 2-3 snyggt framspelad av Sara. Redan i bytet efter så drar Hannah på ett skott från mitten som tar i stolpen. Påpassligt är Clara framme vid mål och slår in returen och vi har 3-3. Nu ser vi att Lund är trötta och de tar också förståeligt time out. Lund får faktiskt lite stopp på oss i och med detta och vi släpper in de i matchen. Johanna får verkligen visa upp sig och gör några bra räddningar och håller oss kvar i matchen. Vi fortsätter att skapa bra chanser och när klockan står på 12:18 så gör Smilla 4-3 på passning av Elin. Bytet efter så gör Moa 5-3 efter framspelning av Maja. Strax därefter så åker Moa på en två minuters utvisning för slag. Vi gillar att spela boxplay och vi brukar göra det riktigt bra. Tyvärr går vi bort oss lite och Lund kan göra 4-5. Det känns att vi inte är nöjda för tjejerna blir mer och mer taggade för att ta alla tre poängen i denna match. Men 50 sekunder efter deras 5-4 mål så gör Lund även 5-5 och med ca 5 minuter kvar av matchen så kommer det lag som vågar mest att vinna. Vi vill verkligen ha alla tre poängen och redan efter 15:18 så gör Clara viktiga 6-5 och framspelningen står Moa för. Lund sticker upp i några farliga kontringar som de inte utnyttjar eller så plockar Johanna dem. Lund plockar målvakten men vi är alldeles för bra och ger inte bort någonting nu utan kontrollerar matchen som slutar 6-5.