Damer Juniorallsvenskan

JAS tjejerna fortsätter att imponera
2017-11-14 22:00
#33 Maja Ekström 3 mål och 2 assist i matchen
Ännu en stark match i JAS serien för tjejerna som i lördags mötte Skurup på bortaplan. Men Skurup stod i mot bra under stora delar av matchen.

Skurups IBK – Å/K IBS 3 – 5 (1-2, 2-1, 0-2)

Det är långt mellan matcherna i damernas JAS serie men i lördags var det åter dags för oss att lira igen. Matchen var mot Skurup och vi åkte iväg med 14 spelare efter att vi hade fått några sena avhopp. Vi har börjat säsongen bra resultatmässigt men vi har inte riktigt kommit igång spelmässigt. Men det ser bättre och bättre ut.  Mot Skurup så tog vi snabbt ledningen och redan efter 00:35 så gjorde Maja 0-1 efter passning av Hannah. Vi skapade en hel del men vi har för dålig skärpa i våra avslut. Skurup svarar ganska omgående med att göra 1-1 på en kontring. Men direkt i bytet efter så ökar vi tempot och Jennifer gör 1-2 och assisten stod Maja för. Tycker att vi kontrollerar denna period skapligt men gör stundtals saker som ställer våra medspelare i onödiga situationer. Moa åker på en tveksam utvisning för slag och vi får chans att spela boxplay. Men vi gör ett riktigt bra boxplay och ser till att farligheterna uteblir.

I andra perioden fortsätter vi att skapa men vi lyckas inte få in bollen i mål. Det dröjer ungefär 10 minuter in i perioden innan vi får utdelning. Clara bågar in och drar på ett skott som går i mål och vi har 1-3. Maja stod åter för assisten. Efter detta så blir vi passiva samtidigt som Skurup får lite medvind och kan inom loppet av 1 minut både gör 2-3 och 3-3. Vi reder ut stormen med nöd och näppe, perioden slutar 3-3. Tycker att vi spelar stressigt och inte alls som vi skall så om vi skall vinna matchen så måste vi göra lite förändringar inför tredje perioden.

Men lite justeringar i femmorna så kommer vi bättre igång, efter att ha haltat i femmorna så gjorde vi två hela femmor och därefter växlar vi in spelare efter hand i stället. Tjejerna spelar säkrare och vi har starkt tryck på Skurup. Stella blir utvisade efter ca 7 minuter för slag och än en gång får vi visa upp ett bra boxplay spel. Vi äger än en gång mycket boll när vi spelar boxplay och får även till några anfalls chanser. Efter 13 minuter in i perioden så gör Maja mål igen. Nu efter ett skott som hon placerar säkert och vi har 3-4. Ett viktigt mål men innan det så har vi radat upp chanser men som vanligt får vi ingen utdelning. Maja är inte nöjd för dagen och gör även 3-5 ett par minuter senare. Assisten stod Moa för efter att ha vunnit några bra dueller. 3-5 står sig perioden ut och vi är glada för denna seger.

Efter detta resultat så är vi fortfarande kvar i serieledning och trots att vi inte imponerar så vinner vi ändå. Det är starkt att vinna fast vi inte spelar bra, men samtidigt så ställer vi höga krav på våra spelare för vi vet vad de kan. Spelarna själv ställer höga krav på sig själv och detta gör att det ibland låser sig. Men efter varje match så ser det bättre och bättre ut och jag är säker på att detta kommer att bli riktigt bra när allt lossnar för oss. Skurup har också ett spännande lag på gång och de gör en bra match mot oss och de kommer att bli farliga framöver.

Lördagskvällen slutade med gemensam JAS fest för tjejerna och killarna hemma hos Clara.

Tack alla ni som stöttade oss från läktaren ni är guld värda.

Bra jobbat tjejer, ni är riktigt grymma.