#51 Johanna Sandberg gjorde en bra match
Lokalderby för JAS tjejerna när FBC Engelholm kom på besök till Åstorps Sporthall denna fredagskväll. Lite förändringar i laget har ju skett de senaste veckorna och märktes att vi alla ville väldigt mycket. Samtidigt så var det vår första hemmamatch för JAS tjejerna.
Å/K IBS – FBC Engelholm 3 – 2 (1-0, 1-1, 1-1)

Många förändringar har skett under den senaste tiden och idag var vi alla samlade igen. Ny ledarstab för JAS tjejerna är förutom jag själv, Pontus, Danne och Roger S. Så har även nu Markus Pålsson valt att träda in i ledarstaben. När Mats valde att hoppa laget så känns det riktigt bra att få in Mackan som jag haft vid min sida under fyra riktigt bra säsonger i Å/K´s damlag. Danne valde tidigt att vara med medan Mackan hade lite längre semester än vi andra, men att vi är tillsammans igen känns riktigt bra.

Det är självklart en stor förändring för tjejerna trots att vi varit med dem under många säsonger. Det märktes att många ville visa att man är beredd att slåss om platserna i vårt duktiga lag. Så vanligt så låser det sig och trots man försöker så vill det sig inte riktigt. Vi vet vad tjejerna kan och de behöver inte visa oss något. Tycker vi börjar matchen på ett bra sätt och vi tar tidigt ledningen efter att Clara gör 1-0 efter passning av Maja. Men efter detta mål så går vi ned oss lite och börjar spela svårt och stundtals även lite nervöst. Perioden slutar också 1-0 men under perioden så har spelet verkligen böljat fram och tillbaka.

Andra perioden hinner knappt börja förrän Moa åker på en utvisning efter otillåten trängning. FBC utnyttjar denna till max och skickar snabbt in 1-1. Efter detta så blir det ett ställningskrig mellan lagen och det skapas chanser på alla håll och kanter. Men det dröjer ända till strax efter 16 minuter in i perioden innan Elin gör 2-1 och assisten stod Sara för. Vi går till period vila med 2-1 men vi är långt ifrån nöjda.

Inför tredje gör vi en del förändringar och får upp tempot en del. Men vi lyckas inte få den fulla effekt som vi ville. Men Jennifer lyckas göra 3-1 efter passning från Mikaela. FBC Engelholm gör 3-2 när halva perioden är spelad. Men efter detta så skapas det chanser dock inga direkt farliga. Vi kontrollerar matchen och kan även stänga den med 3-2.

FBC Engelholm hade allt att vinna idag och de var mycket mer taggade än vi i denna match. Trots detta skapar vi otroligt mycket men skärpan i avsluten var inte där idag. Johanna storspelade i målet och höll nere siffrorna.

Poängen gjordes av följande:

Jennifer Cederwall 1 mål 1 assist
Clara Hansson 1 mål
Elin Jönsson 1 mål
Sara Jonasson 1 assist
Mikaela Steen 1 assist

Tre poäng är viktigare än att vinna med en massa mål just nu och kan vi bara få lite lugn i truppen nu efter alla förändringar så kommer det att lossna för oss. FBC Engelholm gör en riktigt bra match och kul att de nu kör ett lag i JAS serien.

Tack alla ni som stöttade oss från läktaren och alla ni som hjälpte till runt matchen. Ni är guld värda.