Damer Juniorallsvenskan

Vinst mot Linköping i DJSM 18
2016-12-10 22:26
#39 Moa gjorde en stabil insats
Ännu en stark seger av vårt unga DJ18 lag och vidare avancemang i turneringen. Tredje matchen på mindre än ett dygn och med ett lag som har hunger efter fler segrar.
Linköping – Å/K IBS 2 – 3 (0-1, 0-1, 2-1)

Efter vår uppladdning på någon gård ute i vildmarken så var det åter dags för match i Olofström. Linköping stod på menyn och Linköping hade tidigare under dagen mött Kalmarsund och den matchen vann de med 1-3.

Vi startade med matchen med samma folk som i matchen tidigare mot Kalmarsund, med undantag av målvakt då vi i denna valde att starta med Johanna. Utan respekt går vi in i matchen på ett mycket bra sätt och tar tag i taktpinnen direkt. Vårt försvarsspel funkar bra och vi håller ihop lagdelarna på ett bra sätt. Första målet kommer efter 14:20 då Maja snyggt hänger in efter passning av Emilia R. Målet kommer i vårt powerplay då vi innan detta haft ett par bra chanser att göra mål på.

Andra perioden fortsätter att jobba och kriga för varandra och det ger också utdelning då vi efter 10 minuter då Clara trycker upp bollen i nättaket helt otagbart för målvakten. Maja stod för den snygga framspelningen. Perioden slutar 0-2.

Tredje perioden förväntade vi oss att Linköping skulle pressa oss men detta uteblev. Vi fick istället fortsätta vårt spel och efter 4 minuter så var det dags igen. Vi har bra press på motståndarna och vi har mycket trafik runt motståndarnas kasse. Clara rundar några Linköpingsspelare och bågar in och sätter bollen i mål. Med 0-3 så kändes det helt underbart och nu kändes det bra. Vi valde i detta läge att ändra lite i femmorna för att få till lite vila på några spelare. Men precis när detta skall ske så åker vi på en utvisning. Linköping kör på bra och får även utdelning precis innan vi skall bli fulltaliga så gör de mål. I minuten efter åker vi åter på en utvisning och det känns lite trist eftersom det är hela 7 minuter kvar av matchen.  Linköping utnyttjar även denna på bästa sätt och kan precis innan vi blir fulltaliga också göra 2-3. Med fem minuter kvar av matchen så blir vi lite pressade av Linköping och de gjorde allt för att få till en kvittering och spelade resterande av matchen utan målvakt. Vi lyckades hålla undan och vi ser till att vinna matchen.

Vi vinner alltså gruppen med 6 poäng och skall under söndagen möte Stanstad klockan 12:00 i Olofström.

Stort tack till alla ni som stöttade oss från läktaren, ni är guld värda.