#33 Maja gjorde 2 mål i matchen
Mycket svåra bortamatchen mot Värnamo på lördagseftermiddagen blev en härlig tillställning. På förhand är detta en match med mycket känslor och vi har mött varandra många gånger. Värnamo är ett riktigt bra lag och det är alltid jämna matcher.

Värnamo IK – Å/K IBS 2 – 5 (2-2, 0-2, 0-1)

Vi tog bussen till Värnamo och det var ett riktigt taggat gäng på bussen. När vi kom dit så gick vi en runda i den kalla decemberdagen för att vakna och se till så att vi fick in lite syre i kroppen.

Matchen börjar i ett rasande tempo och av ren panik så redan efter 5 minuters spel så leder Värnamo med 2-0. Snabbt åtgärdade vi och gjorde en del ändringar i femmorna. Ibland kommer man in helt fel i en match och det bara händer och för att få till lite stabilitet så var vi tvingade att ändra vår första tanke. Sakta arbetade vi oss in i matchen och efter hand som det led tog vi över helt och hållet.

Visst Värnamo började bäst inget snack om den saken. Men efter hand som vi kom igång så bara växte vi i matchen. Vi hämtade upp under läget och det stod 2-2 efter första perioden. Först gjorde Jennifer mål efter passning av Sofia och Stella satte 2-2 och assisten stod Clara för.

Andra perioden var vi mycket bra och vi skapade enormt mycket, dock ville inte bollen in i mål. 2-3 gjorde Maja och assisten stod Stella för och inom ytteliggare ett par minuter så var det dags igen då Clara gjorde 2-4 som också perioden slutade.

Vi hade bestäm oss för att vi skulle ha alla tre pinnarna med hem från denna match. Innan tredje perioden taggade vi igång igen och spelade sjukt bra emellanåt. Stundtals hade vi mycket bra press på motståndarna och vi vann dueller och närkamperna. När det återstår mindre än en minut så gör vi även 2-5. Det är Stella som gör målet efter assist från Maja.

Femman med Micka, Moa S, Clara, Maja och Stella kom igång riktigt bra och låg bakom 4 av målen såg till att det inte blev något mål bakåt.

Mycket bra match idag tjejer och på vilket sätt vi vinner. Tycker att vi visar upp en mognad i vårt spel och fler och fler kommer in i vårt tänk om hur vi vill spela. Det spel som vi visar upp i slutet av matchen är grymt imponerande. Där vi vårdar bollen och ser till att inte förivra oss utan spela lugnt och säkert.

Tack tjejer för underhållningen och grattis till segern.

Tack även alla tillresta supporters ni är grymma och guld värda.