Damer Juniorallsvenskan

Stark vinst mot Kalmarsund
2016-11-29 12:00
#88 Clara avgjorde mot Kalmarsundmed sitt 4-3 mål
Dam JAS fortsätter sitt segertåg. Gårdagens match mot gästande Kalmarsund fick spelas i en nya arena och det är andra matchen på mindre än en vecka som vi får spela match på annan ort trots att vi har hemmaplan.

Å/K IBS – FBC Kalmarsund Ungdom 4 – 3 (2-0, 1-1, 1-2)

Andra matchen på kort tid som vi får spela vår hemmamatch på annan ort då Åstorps Sporthall har varit uppbokad med andra aktiviteter. Vi har ju inte de bästa förutsättningarna då vi inte får spela i vår hemmahall. Dessutom så har vi inte haft tillgång för träningar i de hallar som vi har spelat matcherna i heller.  Men vi tackar Örkelljunga för att vi fick låna deras nya hall Forum. Det måste vara skönt att få spela i en ny hall och med de plus förutsättningar man får i och med en ny hall.

Vi tar snabbt tag i matchen och första och andra perioden äger vi helt och hållet. Spelet fungerar bra och tjejerna börjar anamma vår spelidé ordentligt. Laget har annars haft lite skade- och sjukdoms problem och alla har inte riktigt kunna vara med på träningar de senaste veckorna.  Men nu börjar spelarna komma tillbaka och vi valde att köra med tre femmor för att just få igång så många som möjligt.

Vi drar ifrån till 3-0 efter mål av Sara, Clara och Jennifer och detta ca 3 minuter in i andra perioden. Trots att det bara stod 3-0 efter denna tid så måste Kalmarsund vara glada då vi radade upp flera målchanser men bollen ville inte in i mål. Vi bytte målvakt efter halva andra perioden då Loella gick ut och hon visade upp en riktigt bra form. Johanna kom in i spel och detta var bestämt sedan tidigare. Lite olyckligt för Johanna då första skottet hon fick på sig snöpligt gick in i mål. Det är alltid svårt att komma in efter halva matchen och det är inte lätt att veta vilket matchtempo det är. Trots detta så viker inte Johanna ner sig utan visar upp att även hon är i bra form. Det är väldigt viktigt att våra målvakter är i bra form då det många gånger kan avgöras på bra målvaktsspel.

Vi släpper upp Kalmarsund till hela 3-3 och vi spelar lite stressat vi denna tidpunkt. Men trots massiv press från Kalmarsund så jobbar vi åter in oss i matchen. Efter detta så tar vi över matchen igen och stor matchhjälte blir Clara då hon trycker upp 4-3 i nättaket efter hård forcering mot Kalmarsund. Därefter så spelar vi av tiden och kan ta hem alla tre pinnarna.

Poängen fördelades enligt följande:

Clara Hansson 2 mål
Sara Jonasson 1 mål 1 assist
Jennifer Cedervall 1 mål
Moa Schörling 1 assist
Hannah Berg 1 assist

Med lite ändringar i femmorna så kändes det som att vi kom igång lite bättre. Dessutom så använde vi femmorna lite annorlunda för att se vilket resultat det fick och vi tror att i denna match var det anvgörande:

I denna matchen så tyckte vi att flera höjde sig mot förra matchen och det var många som gjorde en bra match. Viktigt att vi alla steppar upp nu för vi har tuffa matcher framför oss och det gäller att ha igång så många spelare som möjligt.

Stort tack till Örkelljunga IBK men Anders Olofsson i spetsen för att ni ställe upp med hallen och arbetet runt vår match.

Stort tack till alla er som hjälpte till på och runt matchen, tack även till våra dit resta supporters ni är grymma och guld värda.

Nu väntar en tuff bortamatch på lördag den 3/12 15:15 i Värnamo. Vi hoppas att det är många supporters som tar sig tid att följa med och stötta oss i denna tuffa match.