Damer Juniorallsvenskan

Snöplig förlust mot Stanstad
2016-11-21 23:33
# 80 Moa Engwall har precis gjort mål
Trots ledning så bjöd vi ändå in Stanstad i matchen och till slut vände de och vann.
Å/K IBS – Stanstad 4 – 5 (1-1, 2-1, 1-3)

Söndagens JAS match skulle bli lika tuff och intensiv som vi hade förväntat oss. Vi ville mycket i matchen och lagen har mötts väldigt många gånger så vi har bra koll på varandra. För dagen så drog vi igång med tre hela femmor och vårt spelsystem börja komma mer och mer.

Första perioden blir ganska jämn och spelet är väldigt jämnt. Loella som för dagen spelade som utespelare gjorde mål efter 9 minuter och assisten stod Moa E för. Lagens målvakter fick visa upp sig när de gjorde några otroliga räddningar och det gjorde också att siffrorna hölls nere.

Andra perioden blir också jämn Stanstad tar ledningen på ett frislag som var tänkt som ett skott, men spelaren fick en halvträff som dock gick i mål. Det var mycket trafik framför vår målvakt som inte såg mycket. Men i minuten efter så kunde vi göra 2-2. Det är Moa E igen som på egen hand krigar sig till ett läge och sätter bollen i mål. Vi hade några lägen där vi kommer fria men vi lyckas inte få in bollen. När sedan Stanstad får en utvisning så får vi chansen att spela 5 mot 4. Vi tar den chansen och Maja gör 3-2 efter assist från Jennifer. Detta håller vi sedan perioden ut.

Tredje perioden får en bra start där vi gör mål nästan omgående. Jennifer hänger in bollen snyggt framspelad av Moa E. Med 4-2 så såg det riktigt bra ut men vi får en del avblåsningar mot oss som straffar oss oerhört mycket. Vi släpper in bollar för att vi inte jobbar tillräckligt hårt, vi blir passiva i vissa sektioner och detta gör att vi släpper in Stanstad igen. Vi ställningen 4-4 infinner sig även nerverna och vi blir lite frustrerade. Stanstad tar ledningen som de sedan behåller matchen ut och vi lyckas inte komma i fatt.

Stanstad är precis som oss ett mycket bra lag och det är alltid bra matcher oss emellan. Tyvärr tycker jag en av domarna inte är med fullt ut trots att det är en förbundsmatch. En av domarna kommer ca 10 minuter innan matchstart för att han skulle till Väla mellan matcherna, men allvar vad är detta och vad ger det för signaler? Hur seriöst är det och vi förstår varför han inte heller kom in i matchen.  Sorgligt och bedrövligt. Här står två seriösa lag och klubbar redo för att spela en så pass viktig match i Junior Allsvenskan, så är domaren på Väla för att han skulle passa på att göra det nu när han ändå var nere i regionen. Är detta ett sätt att ha fokus på uppgiften, kom igen höj nivån tack.

Båda lagen pratades vid efter matchen och var helt eniga och vi tycker att detta är bedrövligt rent ut sagt.

Vill passa på att gratulera Stanstad till segern men vill även passa på att tacka vårt duktiga JAS lag för att ni aldrig slutade kriga utan kämpade in i det sista.