2016-02-19 09:12
Fotograf: Roger Nielsen // äkta glädje.......
Jas Dj17

2016-02-14. ÅKIBS-Häljarps SK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Sista gruppspelsmatchen i JAS och vi har det i nästan i våra egna händer, om vi ska gå vidare måste vi vinna denna match, det vet vi och det gör vi. Röke har en match kvar mot Stanstad, de måste vinna den med 13-0 för att gå om oss. Det är inte stor risk att det blir sådana siffror i denna grupp. Nu vann inte Röke, vi har högre poäng och är därmed vidare i Juniorallsvenskan damjuniorer 17. Vi blir alltså 2:a i gruppen.
Det som händer härnäst i slutspelet är en play off match, vilket kommer bli mot Varberg eller Lindome, dvs 2:an i grupp D. I den gruppen är där några matcher kvar att spela. Vår play off match ska spelas i mars månad, antingen 13/3, 27/3 eller 28/3. Vi kommer spela på bortaplan.

Matchen då, coach Mats borta men tacksamt får vi in Thomas Hansson vid Pontus sida.
Vi tar tag i taktpinnen redan från början, spelar bra och säkert, det enda vi inte lyckas med är att få in bollen i mål. Häljarp jagar och sliter för att försvara sitt mål och målvakten gör förmodligen en av sina bättre matcher. Våra målvakter har en ganska lugn dag på jobbet. Vi för och Häljarp följer, väldigt bra dock, och i två perioder lyckas vi inte få bollen dit den ska, trots många bra skott, så räddade målvakten, utespelare, stolpen osv.

Period 3, coacherna började prova lite nya formationer då det tvunget behövde hända något. Det gav också utdelning, äntligen lossnar det och i denna period gör vi två mål och vinner därmed med 2-0!