Herrar HJ18

JAS Herr: Seger mot Landskrona!
2017-10-12 15:22

JAS-Herr har öppnat säsongen starkt och tog i måndags tredje raka segern när Landskrona besegrades på bortaplan i nybyggda Borstahusens Idrottshall.

-En dag på jobbet där vi spelar stabilt men bjuder på lite väl enkla mål. Landskrona gör för dagen en riktigt bra match men på det stora hela så är vi det bättre laget. Skönt att leverera och tugga på när spelet inte känns 100-procentigt. En go trepoängare helt enkelt, summerar Kim Mårtensson.

Stärkta av seger mot Lund och med ett "miniryck" i tabellen som målsättning begav sig ÅKIBS ner till Landskronas utkanter för vardagsfight. En riktigt bra uppvärmning avverkades och det var god stämning inför första tekningen.

Första perioden börjar avvaktande från båda lagen. Landskrona låg kompakt och väntade på gästerna medan Åstorp/Kvidinge försökte störa med aggressivare försvarsspel. Det är hemmalaget som spräcker nollan. ÅKIBS startar en spelvändning men andrapassen är för lös vilket motståndarna läser. Distinkt avslut och för en gångs skull en negativare start gentemot tidigare matcher. Målet blir en väckarklocka och Åstorp/Kvidinge tar genast tag i taktpinnen. Ett par bra avslut avvärjs av Landskronas duktiga målvakt men kvitteringen låter inte vänta på sig alltför länge. Mikey Carlsson bryter explosivt in från låga hörnet och rundar målvakten kyligt. 1-1 genom kyligt avslut i långa hörnet. ÅKIBS fortsätter kliva högt vilket ger resultat. Dock spikar hemmamålvakten igen. Dock får han kapitulera när Jonatan Rosengren laddar bössan. En bra press i fördröjningen resulterar i skottläge för Jonte. Keeper räddar men Linus Malmström rakar in returen. Resultatet står sig perioden ut.

-En bra period där deras keeper räddar dem kvar i matchen. Vi spelar stabilt bakåt och lyckas stundtals hitta bra vägar genom Landskronas kompakta försvarsspel, informerar Christian Hägerström.

Andra perioden börjar i boxplay. En ytterst billig tvåa för fördröjande av spel ges för att ÅKIBS peppar igång i ring på planen. Vilda protester i Landskronas(!) bås och BP var ett faktum. Fortsatt grymt bra spel i numerärt underläge och Landskrona får omgående betala för att man bjudit gästerna på extra tändvätska. Flertalet avslut räddas på linjen men 3-1 kommer när väl hemmalaget drabbas av en tvåa. Jonte kliver explosivt in från kant och droppar därefter kyligt ner till Mikey som avslutar direkt, välförtjänad ledning. Repliken kommer dock omgående när pågarna sover på ett inslag i eget hörn. Lång kross kant till kant och direktavslut. Efter 12 minuter blir det återigen BP och återigen arbetar boxarna föredömligt. Perioden känns nu sönderrykt men Åstorp/Kvidinge hittar ändå tillbaka till spelet och arbetet i defensiven. Ett gediget och bra presspel av André Bertilsson ger fri yta till Sebastian Olofsson som i sin tur serverar Viktor Persson. Viktor smäller in 4-2 ledningen genom ett backavslut efter 15:06. Gästerna har därefter bud på fler mål men resultatet står sig perioden ut.

- Vi är 100% i special teams vilket är fantastiskt. Perioden blir annars sönderryckt och vi är inte helt skärpta när lägena ges. Vi kontrollerar matchen men vi måste höja oss ett snäpp i sista för att verkligen stänga till och ta med oss tre poäng hem, hälsar Henrik Politis.

Sista perioden börjar bra med fint spel från samtliga formationer. Efter en klockrent startad spelvändning serverar William Göransson radarpartnern Adam Pettersson med en väl avvägd krossboll. Adam avslutar kliniskt och 5-2 är ett faktum. Fortsatt bra spel men det är Landskrona som gör nästa balja när pågarna återigen sover bort ett frislag. Ett billigt mål och revanschlusten blir genast stor. Efter ett fantastiskt byte av Mikeys formation, där stenhård backchecking och tryck högt upp i banan, kommer betalningen. Viktor lossar bössan ett par gånger och till sista krigar André Bertilsson till sig en retur och lägger in viktiga 6-3. Återigen svarar Landskrona snabbt. Denna gången genom ett fint anfall. Det känns som att Åstorp/Kvidinge kontrollerar matchen men hemmalaget är inte oävna när de sticker upp. När sedan dagens domarteam, som för övrigt skötte sig bra, missar en solklar "satsning utanför spel" och i anfallet efter tar en billig tvåa på gästerna är stämningen än aning irriterad. Landskrona plockar keeper för spel 6-4 men boxen jobbar helhjärtat. En kylig brytning av Aron Hurtig-Kokko ger fri led för André som sätter spiken i kistan i öppet mål. Förlösande mål och skön seger.

- Vi gör på det stora hela en bra match och det känns tryggt att vi har flera formationer som verkligen kompletterar varandra. Tre raka i en tight grupp känns mycket bra, summerar Christian Hägerström.

Nästa match spelas i hemmaborgen och Engelholm står för motståndet onsdagen den 18 oktober.

Sprid ryktet - nu fyller vi hallen. Forza ÅKIBS!

Kiosk o Sek schema2019-11-04 21:07
Gothia Cup2019-10-08 20:44
Skånemästerskapen 20192019-04-02 15:35
Matchdags: Växjö borta2019-03-29 13:19
Matchdags: Lund borta2019-03-16 18:42
Matchdags: Malmö borta2019-02-25 13:33
Matchdags: Munka hemma2019-02-08 09:38
Inför Gothia: Träning2018-12-31 13:30