Tre glada och nöjda Jas-killar
Precis som det ska så slutade året med ett riktigt smällkaramell och fyrverkeri!
Ett Målfyrverkeri! Tabellettan FC Helsingborg var på besök för match i JuniorAllsvenskan.
1:a perioden:
Matchen börjar i ett härligt tempo och man märker att det är ett derby som avspelas i Åstorps sporthall. Hemmalaget är riktigt taggat och vinner mycket närkamper. Efter halva perioden kommer matchens första utvisning och det är Å/K som får chansen i PP. Men med ett bra box och målvaktsspel så klara FCH ut detta. Direkt när dom blir fulltaliga så kommer en ny utvisning för bortalaget men det blir samma visa igen.
Men Åstorp ska få utdelning. Kort efter powerplayet så kommer den fantastiska 00 femman igenom på ett mycket fint anfall. Bollen går som på ett snöre och till slut kan Wille Göransson sätta dit den efter pass från Adam Pettersson. Hemmalaget fortsätter att spela bra. Försvarspelet är suveränt och det som slinker igenom tar målvakten Simon Ivarsson hand om.
Resultaten står sig perioden igenom.
Skotten: 8-4 till Å/K

2:a perioden:
Matchen är oerhört jämn och målvakterna briljerar. Halvvägs in i perioden och matchen åker FCHs stjärna Robin Holmkvist ut på 5 minuter för hårt spel mot sargen. Nu har Å/K en bra chans att sätta sig i förarsättet. Knappt två minuter in i powerplayet hittar Adam Hultberg rätt med en diagonalpass och Adam Pettersson stänker dit 2-0 med ett direktskott. Kort därefter åker hemmalaget Linus Malmström ut på två minuter för felaktigt avstånd. Slarvigt och onödig men rätt dömd. I slutet på perioden så tar backen Erik Wenell saken i egna händer efter en fullplans rusch så sätter han dit 3-0. Mycket snyggt och vilken prestation! Precis innan pausvilan åker Å/Ks Adam Hultberg ut för hög klubba. I mitt tycke en felaktig utvisning. Mycket hårt dömt!
Skotten: 9-8 till Å/K

3:e perioden:
Hemmalaget starta alltså med en man mindre och riktlinjerna är uppdragna för boxen. Ett perfekt försvarspel krönts när Linus Malmström och Felix Carlgren kontrar in 4-0 i nummerärt underläge! Hallen är i extas. FCH ger sig inte och får en ny chans i PP när Anton Gnebner åker ut. Denna gång tar det bara två sekunder innan bortalaget får utdelning. Robin Holmkvist skjuter direkt på frislaget och hittar en lucka bakom storspelande Simon Ivarsson. Nu har dom vittring och Filip Broman reducerar två gånger om och nu är FCH bara ett mål ifrån. Bortapubliken har också vaknat till liv och det är en härlig stämning på läktarna! I FCH pressen får målvakten Simon Ivarsson tag i bollen och med ett perfekt utkast sätter han Emil Jönsson i ett friläge. Trots hård uppvaktning kan Emil trycka in bollen och sätta dit oerhört viktiga 5-3 målet. Hallen kokar!!
Åstorp försvara sig utmärkt när FCH trycker på. Med fem minuter kvar så åker FCHs Filip Memgård ut på ett matchstraff. Han kommer oerhört sent in och tacklar Wille Göransson över sargen. Solklar utvisning! Om det är en 5 minutare eller matchstraff kan diskuteras men det spelar ju egentligen ingen roll då det bara är fem minuter kvar av matchen. Åstorp håller rutinerat i bollen och riskerar inget. Med två och en halv minut tar FCH timeout och väljer att plocka målvakten och satsa på fem mot fem i utespelare. Helt rätt! Men Å/K utnyttjar detta och Adam Hultberg lägger in bollen i den tomma kassen och kort därefter gör Felix Carlgren om samma sak och matchen är helt avgjord! 7-3 på tavlan och tre goa poäng på väg in till kontot. Målvakten inne i kassen igen men det hjälper inte. Felix Carlgren hittar över till Linus Malmström som direktskjuter in 8-3. In med hela 00 femman och behöver inte lång tid på sig att göra 9-3. Det är Wille Göransson som avslutar detta fyrverkeri och målkalas!
Skotten: 8-5 till Å/K
Sammanlagt: 25-17 till Å/K

Conny kommenterar:
- En fantastisk insats. I särklass den bästa insatsen denna säsongen. Mycket stolt över hela laget som gjorde en prickfri insats och slet som djur. Vann närkamper, täckte skott och backchecka på ett utmärkt sett. Härlig energi i gruppen och publiken var ju verkligen med på noterna. En mycket viktig seger och helt rättvis. Nu blir det en go och skön jul;)