Herrar HJ18

Seger i premiären efter en gastkramande avslutning
2016-10-10 09:18
Adam ledde sitt lag till seger
Premiären för JAS laget blev en nervkittlande tillställning. En till synes säker 6-1 ledning inför sista perioden var på väg att tappas och slutminutrarna blev riktigt spännande när Falcons pressa på för kvittering.
1:a perioden:
Två minuter in i matchen så tar bortalaget ledningen när Falcons spelaren får lite för enkelt båga in från kanten och sätta dit ledningsmålet. Fem minuter senare kvitterar Å/K genom Linus Malmström som trycker dit bollen i bortre krysset efter pass från radarkompisen Felix Carlgren. Kort efter så är det Felix själv som skriver in sig i målprotokollet när han ger hemmalaget ledningen med 2-1. Minuten innan pausvilan så utökar Åstorp ledningen. Det är Linus Malmström som återigen hittar rätt. Denna gång är det lagkaptenen Adam Hultberg som står för förarbetet.

2:a perioden:
Sex minuter in i perioden så åker Falcons på en utvisning och det dröjer bara 17 sekunder innan Felix Carlgren smackar upp bollen i första krysset. Några minuter senare så fullbordar Felix sitt hattrick när han på egen hand gör 5-1.
I slutet på perioden så gör målvakten Simon Ivarsson ett fantastiskt utkast som Emil Jönsson springer sig fri på och sedan trycker han upp bollen i bortre krysset!

3:e perioden:
Bortalaget får en smakstart när man reducerar redan i första minuten. Fem minuter senare kommer trean och nu börjar dom känna vittring och hemmaspelarna börjar bli ängsliga och passiva. När halva perioden är spelad så kommer nästa reducering. Åstorp går ner på två femmor men minuten senare äter sig Falcons ännu närmare och nu är ställningen 6-5 till Å/K.
Känns som hemmalaget har hyfsat kontroll men när det återstår lite mer än två minuter så drar Åstorp på sig en utvisning. Falcons plockar målvakten och satsar på ett sex mot fyra spel. Dom har ett bra tryck och boxen får verkligen slita. Falcons är mycket närma när Adam Hultberg gör en grym täckning när bollen är på väg in i det tomma målet. Bortalaget får ett frislag i bra läge när det återstår endast två sekunder av matchen. Men avslutet går över och tre poäng är säkrade.

Conny kommenterar:
- Innebandyn i ett nötskal! Allt ser riktigt bra ut efter två perioder och så rasar vi ihop i tredje och är på väg att tappa en stor ledning. Andra perioden var fantastiskt och vi spelade med härlig energi och försvarspelet över hela banan var grymt bra. Efter en hel del beröm i pausvilan så trodde väl spelarna att det var klart!
Får väl sluta berömma;)
Men det var skönt att starta JAS säsongen med seger och tre goa poäng in på kontot.

Kiosk o Sek schema2019-11-04 21:07
Gothia Cup2019-10-08 20:44
Skånemästerskapen 20192019-04-02 15:35
Matchdags: Växjö borta2019-03-29 13:19
Matchdags: Lund borta2019-03-16 18:42
Matchdags: Malmö borta2019-02-25 13:33
Matchdags: Munka hemma2019-02-08 09:38
Inför Gothia: Träning2018-12-31 13:30