Matchreferat:

Viskadalen IBK- Å/K H3

4-6 (1-0,2-3,1-3)

Period 1

Efter en lång sommarträning och tre veckor i hall. Så var det dax för kickoff/träningsläger och träningsmatch. Vi möter Viskadalen ett lag som precis som vi har en del äldre och en hel del yngre spelare. Märks att vi är i början av att lära känna varandra. Första perioden är ingen bra period av oss. Ivriga på att ta avslut, tveksamma på vem av oss ska ta bollen etc. det är oxå Viskadalen som tar ledning på ett enkelt anfall som går upp via våra högerkant och ett skott som skjuts när det är trafik framför henke.

Period 2

Snack i paus. Och vi konstaterar att det är en svårspelad hall, något kort och halt parkettgolv. Vi efterlyser snack på banan, långa anfall och trafik på kasse. Det blir bättre och vi får utdelning 1-1 Zache avlossar en riktig rökare! Tyvärr straffas vi igen på vår högerkant och det står 2-1.2:a linan visar att de är på spelhumör, simon assisterar Felix som skjuter in 2-2. Vi åker på ett nytt baklänges mål, denna gången oxå på vår högerkant, Hallberg o Ville kommer på mellis o motståndaren tar sig igenom och hänger upp den snyggt i krysset. 2:a linan bjuder sen på ett riktigt ”håll käften”-mål. Bollen går lite på ett snöre och hamnar max vänsterkant, han gör en tvärsöver pass till Tage som direktskjuter i öppen kasse. Riktigt snyggt! Och 3-3 på tavlan. Vi vinner perioden med 3-2. På rätt väg.

Period 3

Snacket i pausen. Värdera avsluten, när vi spelar med bredd och har en på kasse och skjuter i täck hamnar vi i 1-3,2-3-lägen för ofta..lite mer Barca lir :-)

Vi tar för fösta gången ledningen. Felix u:a. Vinner bollen i ett uppspel och knackar/Chippar in den. Det är även 2:a linan som gör 5-3 max ass till Zache som drar ett skott. Tyvärr släpper vi in 5-4 då det är ca 5-minuter kvar. Hampus blir överfallen med slag på klubban som resulterar i att han tappar bollen och inget frislag utan de kan hänga upp 5-4. Vi fortsätter spela på och 1:a linan får till slut utdelning, Hallberg trampar runt kasse och lägger ett instick till Axel som ”no-mercy” dunkar upp den i nättaket!

En match där vi spelar bättre o bättre för varje period. Sista perioden vinner vi med 3-1. 2:a linan spelar +5 och gör det bra.!bägge målvakterna gör det bra. Bara gnugga på så kommer detta bli bra!