Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H2 - Munka Ljungby IBK Akademi
Tredje raka för H2
2018-12-17 21:41
André skickar in 3-2. Foto:Kenneth Fridström.
På fredagkvällen tog H2 emot Munka akademi i ett hett derby och en sexpoängsmatch. Munka parkerade inför matchen på 10:e plats med 10 inspelade poäng och vi låg på platsen efter med 7 poäng. Inledningsvis kanske det var lite spänt.
Första tio minuterna av matchen kändes det som om Munka mest hade förstått matchens betydelse. De är lite hetare än oss och är först in i duellerna. Det är också Munka som tar ledningen med 0-1 då Jesper Lindén styr in bollen efter 2:11. Vi har fortsatta problem att riktigt komma igång, vilket visar sig när vi drar på oss två minuters utvisning för felaktigt byte. Munka tackar för denna chansen och Markus Karlsson slår in 0-2 efter 9:26. Efter detta kvicknar vi till och börjar vinna lite andra bollar samt sätta lite fart på bollen. Vi får till en reducering när Alex hittar Linus med en diagonal. Linus klipper direkt och bollen letar sig in i bortre krysset efter 12:04. Vi spelar nu mycket bättre och har tagit över matchen. Dock skall Munka få ännu en chans i powerplay då Johan åker ut efter 18:33. Boxen gör ett bra jobb, vilket gör att vi håller 1-2 perioden ut. Skotten i första perioden 8-7.

Andra perioden skall inledas med 27 sekunder boxplay. Det hinner bara gå 12 sekunder innan Micke Wiberg dratt en coast to coast och spelat vägg med Linus innan Micke lägger in 2-2. Efter 4:17 är det dags för att för dagen mycket duktiga tredjefemman att presentera sig. Sebbe hittar André som klipper till direkt och vi leder för första gången. 7:26 in i perioden är det dags igen. Jonas spelar Wille som vänder bort sin back och krutar upp 4-2 i första krysset. Denna perioden spelar vi ruskigt bra och det är lite konstigt att inga fler mål görs. Skotten vinner vi med 9-2.

Tredje perioden och vi spelar smart med stort bollinnehav och Munka får jaga mycket. Så kommer då deras gyllene chans när Danne Hallberg drabbas av en feminuters utvisning. Inte mycket att säga om detta även om det var lite otur inblandat, men utvisningen var rätt och riktig. I detta boxspel gör våra två boxar en heroisk insats och det som kommer genom räddar Viktor. Vi håller rent och när vi är fem man på banan så spelar vi åter smart och låter Munka jaga. Men så efter 15:07 kommer det lilla slarvet och Jesper Lindén tillåts kontra in 4-3. Det blir lite nervöst på slutet, men jag tycker ändå att vi sköter det fint och har lägen att avgöra i tom bur. Matchen slutar 4-3. Skotten i sista perioden 5-8. Totalt 23-17.

Otroligt skön seger. Nu är vi med och är 3 poäng från säker mark. Idag vill jag rosa tredjefemman med Joel, Ludde (första 2 perioderna), Filip (sista perioden), Danne, André och Sebbe. Dessa gör sin klart bästa insats denna säsong.
Väldigt kul att trots en del tunga avbräck så trummar vi på tre femmor i 56 minuter. Robin Rolf gör säsongsdebut och visar att han kommer bli viktig för oss, precis som Micke Wiberg och Martin Hansson som ställt upp lite nu på hösten.
Vi får passa på att tacka Simon Ivarsson som med kort varsel ställde upp som backup till Viktor.
En lite tråkig nyhet nu inför juluppehållet är att Emil "Larre" Larsson lämnar oss p g a jobbsituationen. Vi tackar Larre för denna gången och hoppas på ett återseende.
Nu går vi till Julvila och det ser bra mycket bättre ut än det gjorde för fem omgångar sedan. Vi avslutar sista fem med ett kryss, en förlust och tre raka segrar, vilket ger mersmak inför andra halvan. Förhoppningsvis kan vi få tillbaka någon skadad samt kanske få till en förlängning med Majk och Mini samt Andy Gyllenberg.

Viktiga datum!2019-07-19 10:22
Träningsmatch 15/9 2019-06-23 11:17
Inför Engelholm2019-01-30 10:11
H2 klättrar i tabellen2019-01-26 19:44
Tredje raka för H22018-12-17 21:41
Derby på fredag för H22018-12-12 22:38
Äntligen seger för H22018-12-03 22:21
Bortamatch mot Lönsboda2018-11-22 22:14