Referat: FBC Helsingborg - Åstorp/Kvidinge IBS H2
2 av 3 perioder räcker inte helt enkelt
2018-10-15 10:04
Ludde blev 2 målsskytt mot Helsingborg
Återigen fick vi på ett smärtsamt sätt reda på att en innebandy match består av minst 60 minuters speltid. Andra perioden är inte alls bra och där förlorar vi denna matchen även om vi gör ett försök i tredje perioden.
Det är vi som tar tag i första perioden och fullt rättvist också tar ledningen med 1-0 genom Wille efter 5:16. Vi fortsätter att spela bra försvarsspel och vinner duellerna. När vi dessutom spelar med få tillslag så har Helsingborg inte helt lätt mot oss. 2-0 kommer efter 7:36 då Viktor Persson hittar Ludde Leijon som inte gör något misstag. Efter 11:26 drabbas Jimmy Jonsson av två minuter för slag och 29 sekunder senare åker vi på ännu en tvåa på Johan Jönsson. Ett grymt jobb i tre mot fem gör att Wille tvingar fram en tvåa på en Helsingborgspelare. Inga mål görs och efter 18:47 är det dags igen när Ludde Leijon åker på en minst sagt hårt dömd tvåa. Vi har bra kontroll på denna box också men med 16 sekunder kvar hamnar bollen slumpartat hos Albin Nilsson som reducerar till 2-1. Vi vinner skotten med 9-7 denna period.

Ja så kommer då perioden man bara vill glömma. Först åker Joel Huovila ut efter 1:32 och det tar 57 sekunder i pp för Helsingborg innan David Svalner gör 2-2. Efter 5:41 åker Johan Jönsson ut igen och denna gång tar det Helsingborg 50 sekunder att göra 3-2, målskytt Erik Johansson. Vår vana trogen så kommer målen tätt när vi dippar så 23 sekunder senare kommer 4-2 genom Alfred Thuvesson. Hela denna period är ett rent kaos med otroligt mycket bolltapp från oss som Helsingborg får ställa om på. Inom loppet av 40 sekunder kommer 5 och 6-2 genom i turordning Hugo Krahner och Linus Persson. Detta skedde mellan 17:03 och 17:43. Skotten i andra 9-12 till Helsingborg.

Tredje perioden och skärpning efterlystes. Vi får dock ingen smakstart då 2-7 kommer efter 3:31 väldigt billigt genom Alexis Borén. Vi replikerar snabbt då Wille efter 4:22 hittar Ludde som gör sitt andra för dagen och reducerar till 3-7. Vi skapar efter detta en hel del lägen där vi kunde och borde krupit närmre men vi får ingen kontakt. Vi får bra tryck i 6 mot 5 spelet men det dröjer till 19:04 innan Alex kan slå in 4-7 på pass från Wille. Med sju sekunder kvar gör Hugo Krahner 4-8 i tom bur vilket blir slutresultatet. Skotten i sista perioden 9-4 och totalt 27-23 till oss.

Det är såklart enormt frustrerande det som sker just nu. En dålig period i varje match hittills har räckt till ganska klara förluster. Av våra totalt -16 som vi har så kommer -15 av dom fördelat på just dessa tre perioder. Vad det beror på vet jag inte då det inte finns något mönster att det alltid är första eller sista perioden utan det har varit en av varje. Vi får gratulera Helsingborg till segern men med all respekt så är detta en match jag tycker vi med en normal insats skall kunna vinna. Vi få fortsätta att gnugga på och försöka göra tre bra perioder hemma mot Engelholm på fredag.

Viktiga datum!2019-07-19 10:22
Träningsmatch 15/9 2019-06-23 11:17
Inför Engelholm2019-01-30 10:11
H2 klättrar i tabellen2019-01-26 19:44
Tredje raka för H22018-12-17 21:41
Derby på fredag för H22018-12-12 22:38
Äntligen seger för H22018-12-03 22:21
Bortamatch mot Lönsboda2018-11-22 22:14