FBC Engelholm F061 - 4Åstorp/Kvidinge IBS F05

Samling:18:30, Ängelholms Idrottshall, Idrottsgatan 2A, Ängelholm
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Engelholm. Vi kör med svarta tröjor.
4-1 seger borta mot Engelholm i Flickor C
2020-02-16 15:54
En uppskjuten match borta mot Engelholm inledde Sportlovsveckan och efter lite dramatik kunde vi till slut ta med alla tre poängen hem till Åstorp/Kvidinge.
En riktigt rivstart från vår sida, vilket kanske också var en anledning till det något sämre spelet senare under matchen, och efter bara 29 sekunder hittar Jolle en fri Wilma som inte gör något misstag. Två minuter senare är det Jolle själv som från högerkanten ser till att vi går ifrån till en 0-2 ledning. Ett resultat som också står sig till paus. 0-2 är dock inte rättvisande siffror för vi går ner oss ordentligt och tar inte vare sig hemjobb eller får till en offensiv rörelse.
Även under den andra perioden spelar vi lite oinspirerat och Engelholm kan få in 1-2 efter drygt nio minuter. Jolle är dock i målform för dagen och med två minuter kvar av perioden utökar hon till 1-3 på pass av Wilma.
Lite bättre inställning i den tredje perioden, samtidigt som Engelholm tröttnar lite, men det är verkligen ingen säker ledning vi har och det känns mycket skönt när Jolle fixar sitt hat-trick till 1-4 på pass av Moa med fyra minuter kvar på klockan.
Engelholm var betydligt mer taggade än vi för dagen, men vi har Wilma i målet och det känns alltid tryggt. Trots allt mycket starkt att ändå vinna relativt komfortabelt mot ett Engelholm som förra säsongen inte tappade en poäng i 06-serien.