Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS
2 - 1
Malmö/Gårdarike
Åstorp/Kvidinge IBS2 - 1Malmö/Gårdarike

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 april, 12:45
Plats:Helsingborg Arena A
Serie:FCH Påskcup   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Final
F03 mästare i FCH Påskcup
2019-04-21 20:00
Några bilder från cupen
Efter en alldeles underbar helg inne i Helsingborg kan Åstorp/Kvidinges 03-lag titulera sig mästare i FCH Påskcup.
Tyvärr hade endast fyra lag anmält sig i F03-klassen. Men det kändes ändå helt ok eftersom det var lag som på förhand skulle vara jämna. Förutom Åstorp/Kvidinge var även Malmö/Gårdarike samt FCH (med två lag) anmälda. Det innebar att ettan, tvåan och trean i seriespelet möttes.

På lördagen spelades gruppspel som avgjorde hur lagen skulle mötas i semifinalerna. I första matchen mötte vi Malmö/Gårdarike. De satte högsta tempo från start och vi hade en del problem att försvara oss, samtidigt ville det sig inte framåt. Vi hade en del vassa chanser framåt utan att få in bollen. Men det var Malmö/Gårdarike som gjorde 1-0. I andra halvlek gjorde de 2-0 redan efter några sekunder, och efter det vek vi ner oss fullständigt och vi förlorade till slut med 4-0. Ingen bra start.

I andra matchen mötte vi FCH Svart. I denna matchen fick vi igång vårt spel betydligt bättre och det blev väldigt jämnt. Vi hade ledningen med 4-3 i andra halvlek. Men FCH kunde kvittera. Och med knappt två minuter kvar av matchen drabbades vi av en utvisning som blev kostsam. Motståndarna satte 5-4 på ett riktigt snyggt avslut med bara trettio sekunder kvar. Det var för kort tid kvar för att vi skulle komma ikapp.

I sista gruppspelsmatchen mötte vi FCH Blå. Vi valde att testa en ny uppställning i inledningen. Men det blev inte bra.Vi kom snabbt i underläge med 0-2. Då bytte vi tillbaka till den uppställning vi haft tidigare på dagen, och nu stämde spelet riktigt bra. Vi reducerade innan paus, och i andra fullbordade vi vändningen. Vinst med 3-2.

Resultaten från gruppspelet innebar att vi fick möta gruppsegraren FCH Svart i söndagens semifinal. Vi började matchen på bästa sätt genom att ta ledningen med 1-0. Men ledningen höll sig inte. FCH var riktigt vassa och lyckades vända till 1-3. Med 10 minuter kvar av matchen stuvade vi om i kedjorna för försöka komma ikapp. Ändringen gav utdelning nästan omgående. Först fick vi in 2-3, och direkt på tekning anfaller vi och sätter 3-3. Det han bara gå 6 sekunder mellan målen. Fler mål blev det inte och matchen fick avgöras på straffar. Strafflägning är otroligt påfrestande för nerverna. Hela laget inklusive coacher var nervösa. Men vi har tränat mycket på straffar den här säsongen, och det såg ut att ge effekt. I första straffomgången satte både vi och FCH sin straff. I andra omgången började Maya med att rädda, och när vi sedan satte vår andra var all press på FCH i tredje och sista omgången. Ännu en gång gjorde Maya en makalös räddning och segern var klar. Otroligt sköna glädjescener när laget sprang in och kramade om varandra. I slutspelet utsågs matchens lirare i varje lag, och i semin gick utmärkelsen till Emma. Den avgörande straffen finns på Youtube på den här länken

I final skulle vi återigen få möta Malmö/Gårdarike. Det enda laget som vi inte hade gjort mål på. Finalen började med ett riktigt bra spel från vår sida, men utan att få utdelning. Istället var det Malmö/Gårdarike som kunde ta ledningen med 1-0 i första perioden. Matchen var jämn och 1-0 stod sig perioden ut. I andra skulle vi äntligen få utdelning. Vi gjorde två mål på nästan samma sätt. Inspel mot mål där först Martina slog in 1-1 på volley, och sedan Issa som gjorde 2-1 med en väldigt snygg backhand. Sista minuterna var det mycket kamp och mycket nerver, men vi lyckades hålla undan matchen ut. Vi tog hem finalen och vann hela cupen! Matchens lirare i finalen blev Maya som även denna gång var fantastisk i mål.

På det hela taget var det en perfekt genomförd cup där alla spelare var delaktiga i segern. Jag brukar skriva att det här laget hela tiden tar kliv framåt, och jag känner att detta är ett kvitto på att jag har rätt. Förutom vinsten är jag otroligt glad över att se sammanhållningen och glädjen i laget. Den glädje jag fått se den här helgen kommer att sitta kvar i minnet länge! 

Tack till FCH som stod för ett mycket proffsigt arrangemang. Och framförallt vill vi i laget tackar alla föräldrar som var där och stöttade laget. Det betydde mycket för oss!

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort