FBC Engelholm5 - 7Åstorp/Kvidinge IBS F03

Serie:Pantamera Flickor B (F03)   Tabell >>
Samling:11:00
Spänning hela vägen till slutsignalen
2018-11-11 21:39
Thilda gör 5-1
Idag åkte vi till Ängelholm för att spela match. Det blev många mål och spänning i 45 minuter.
Tyvärr missade jag att ta bild av protokollet. Därför har jag inte koll på assister eller ens i vilken ordning målen kom. Men jag gör ändå ett försök att få till ett referat. Det kan finnas fel lite här och var.

Vi inledde matchen med att spela ganska stressat. Men vi spelade riktigt bra i anfallszon. Tidigt i perioden fick vi utdelning när Lina tog tillvara på returen från ett av Emmas skott. Ett snygg skott från högersidan gjorde att vi tog ledningen med 1-0. Om vi var vassa i anfallet var vi istället väldigt generösa i försvaret. Vi tillät Ängelholm att komma i mängder av spelvändningar där de fick skjuta från bra lägen. Som tur var sköt de ofta över, och de gånger de sköt på mål räddade Maya oss. Istället kunde vi utöka till 2-0 via ett riktigt mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre för att till slut hamna hos Martina som avslutade säkert. Assisten tror jag Elin stod för. I slutet av perioden lyckas Julia göra 3-0 köksvägen. Assist av Emma.

Nu är jag lite osäker på i vilken ordning målen kom. Men om jag minns rätt reducerade Ängelholm till 3-1 tidigt i andra. Det var dags för dem att få utdelning. Men nu bjöd även Ängelholm på lägen. Två gånger om bröt Thilda uppspel och kunde sätta både 4-1 och 5-1. Målen var i stort sett identiska. Därefter fick Carro sätta 6-1 och nu kändes det som om vi skulle kunna ta en säker seger. Innan perioden var slut reducerade Ängelholm ännu en gång, och resultatet inför tredje var 6-2.

Ledning med fyra mål i andra paus var naturligtvis ett drömscenario. Men vi fortsatte att bjuda våra motståndare på lägen. Men nu hade de hittat siktet, och avsluten som i första och andra perioden gick över gick nu istället i mål. På kort tid gick Ängelholm fram till 6-4 och nu började vi se ganska nervösa ut. Vi lyckades lugna ner oss och fick efter ett tag ett powerplay. Det blev ett mycket fint pp där vi passade runt bollen med bra kontroll och när läget kom satte Julia ett hårt skott från höger. Assisten stod Elin för. Ängelholm reducerade ytterligare en gång, och spänningen var olidlig. Med några minuter kvar vid ställningen 7-5 till oss drog vi på oss en utvisning. I boxplay spelade vi mycket bra och släppte inte till några större farligheter.