Serie:Pantamera Flickor A (F02)   Tabell >>
Spännande och välspelad match mot Lund
2018-11-10 09:57
Taktiksnack inför matchstart
På fredagkvällen åkte laget till Lund för match. Lund har ett riktigt bra lag och vi visste att vi behövde en hundraprocentig insats för att ha en chans.
Senaste veckorna har vi haft väldigt bra träningar, och vi ledare hade en bra känsla inför matchen. När matchen drog igång infriades våra förhoppningar. Matchen spelades i ett väldigt högt tempo där alla spelare jobbade stenhårt för varandra. Första fem minuterna var helt jämna med chanser åt båda håll. Efter 5:15 tog vi ledningen genom ett snyggt skott av Becca efter pass från Thilda. Efter målet höjde Lund tempot ytterligare och vi fick verkligen kämpa för att stå emot. Men det blev inga fler mål i första perioden.

I andra perioden var det återigen helt jämnt. Men Lunds spelare hade lite bättre ork, och efter fem minuter gled återigen initiativet över till Lund. Vi kämpade bra i försvaret men vi fick sällan några långa anfall själva. Efter 12:36 orkade vi inte längre stå emot. Efter att vi gått bort oss lite i försvaret fick Lund ett bra skottläge. Skottet satt säkert bakom Maya som inte hade någon möjlighet att rädda. Ställningen efter två perioder 1-1.

I tredje perioden upprepades mönstret från de två första. Vi stod emot bra första fem. Men Lund hade kapaciteten att hålla tempot under hela perioden. Efter 7:09 hamnade en studsande boll framför Maya och en Lundaspelare kunde från nära håll slå in den på volley. Med tre och en halv minut kvar av matchen tog vi timeout och gjorde ett försök att gå ner på två femmor för att få in en kvittering, men vi kom aldrig riktigt nära.

Matchen som helhet var mycket spännande och välspelad. Det var två lag som verkligen ville spela fin innebandy. Det var många chanser åt båda håll och två duktiga målvakter.