Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

FBC Engelholm
1 - 5
Åstorp/Kvidinge IBS
FBC Engelholm1 - 5Åstorp/Kvidinge IBS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 mars, 12:30
Plats:Ängelholms Idrottshall
Serie:Pantamera Flickor C (F03)   Tabell >>
Samling:11:30
Trupp:#1 Maya Mäkelä
#18 Frida Rosberg
#20 Linnea Pfeiffer
#38 Emma Andersson
#48 Hanna Svantesson
#52 Thilda Andersson
#55 Julia Udd
#56 Caroline Jönsson
#58 Amilia Persson
#65 Martina Steen
#73 Lina Persson
#84 Amanda Streifert
#96 Isabella Johnsson
Snygg avslutning på seriespelet
2018-03-11 20:24
Glädje!
I och med dagens match mot Ängelholm har vi spelat vår sista seriematch för säsongen. Redan när vi hade genomgång inför matchen i omklädningsrummet var det grymt bra stämning med skratt och glädje. Superskön känsla att komma in i ett omklädningsrum där det är så bra stämning.
Tyvärr missade jag att ta en bild på protokollet, så jag kan bara rapportera målskyttar och de kanske kommer i fel ordning.

Vi inledde matchen på bästa sätt genom att ta ledningen redan efter en dryg minut när Linnea vann boll, trampade in framför mål och satte bollen säkert. Skönt med en bra start. Vi fortsatte spela bra och skapade flera chanser, men missade i det avgörande skedet. Ängelholm var inte heller ofarliga och i slutet av perioden fick de in kvitteringen efter att vi slarvat lite i uppspelet. 1-1 stod sig till första pausen. I pausen pratade vi om att fortsätta det fina spelet men att våga höja rösterna så att det skulle bli lättare att veta var vi hade varandra. 

Vi inledde andra perioden rätt darrigt och Ängelholm skapade en hel hög chanser. Bland annat fick de en chans där en av deras spelare kom helt fri mot Maya, men det är inte lätt att överlista henne. Tack vare bra målvaktsspel stod det fortfarande 1-1 när vi fick rätt på vårt spel igen. Under senaste veckornas träningar har vi tjatat mycket om att vara aggressiva framför motståndarnas mål. Och tjejerna hade uppenbarligen tagit till sig. Carro gjorde 1-2 efter att ha jobbat stenhårt framför Ängelholms duktiga målvakt. Detta var Carros första match som forward - snacka om bra debut! Även 1-3 kom från nära håll. Den här gången var det Lina som stod helt rätt placerad framför Ängelholms mål. När bollen kom satte hon ett direktskott distinkt i nättaket - snyggt! Innan paus fick vi även göra 1-4. Den här gången var det Emma som trampade in i slottet och satte ett stenhårt skott helt otagbart. I pausen pratade vi om att fortsätta kämpa och hjälpa varandra. Vi ville inte riskera att gå in och underskatta våra motståndare bara för att vi ledde med några mål. 

I tredje gjorde vi precis det vi pratade om. Vi gav inte Ängelholm speciellt många chanser. Och de gånger det blev farligt var Maya hur säker som helst. Vi lyckades göra mål även i den här perioden. Lina tog en löpning bakom motståndarnas backar, fick passen och satte bollen iskallt stolpe in - hennes andra mål för dagen.  I slutminuterna hade vi efter några utvisningar kommit helt snett i bytena. Vi passade därför på att ta timeout för att lugna ner och se till att vi kom rätt i bytena igen. Efter detta spelade vi av matchen och resultatet 1-5 stod sig sedan tiden ut.

Det är alltid kul att vinna matcher, speciellt när de så välspelade som den här. Hela laget spelade bra och dessutom började vi göra några av de saker vi har pratat om på träningar. Vi var aggressiva framför mål och vid några tillfällen fick vi även se spelare som tog löpningar till ytor dit vi ville att bollen skulle spelas.

Idag delade Lina och Amanda på priset som matchens lirare. Lina gjorde två mål, tog löpningar och var ett ständigt problem för Ängelholms försvar. Amanda var stabil i försvaret och visade upp både mod och skicklighet när hon flertalet gånger vände bort Ängelholms anfallare för att starta våra anfall. Det fanns flera kandidater, men dessa var strået vassare idag. 

I och med segern idag slutar vi fyra i tabellen. Endast tre poäng från en tredjeplats. Ett riktigt bra resultat efter en superbra säsong. Vi har verkligen tagit ett steg närmre toppen.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort