Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS - Hovshaga AIF
Proppen ut i tredje när herrarna vann sin premiär
2018-09-24 06:52
Henrik gjorde två av målen i premiärsegern. Foto Kenneth Fridström
I lördags var det dags för A lagets premiär. Som motståndare stod Växjö laget Hovshaga. Ett lag som är nykomlingar i serien.
1:a perioden:
Ingen riktig struktur på spelet. Lite försiktigt och trevande från bägge lagen. Hemmalaget Åstorp får en tidig möjlighet i powerplay men halvvägs in i det åker en Å/K spelare ut och det blir spel fyra mot fyra istället. Hovshagas målvakt gör några vassa ingripande och perioden slutar mållös.

2:a perioden:
Gästerna får chans i powerplay men Å/K försvarar sig bra och kan hålla rent. Åstorp trycker nu på mer och mer och den ena superräddningen efter den andre håller Hovshaga kvar i matchen. Från en blixt från klar himmel så gör gästerna 0-1. En riktig kalldusch i detta läget. Hemmalaget fortsätter trycka på men bortamålvakten är omutlig och bollen vill inte in!

3:e perioden:
Åstorps tränare Conny Camper väljer att gå ner på två femmor och tempot höjs direkt. Efter ca fem minuter får Å/K chans i spel i nummerärt överläge och denna gång kommer utdelningen när Henrik Brendheden trycker in en retur. Blott 13 sekunder senare så trycker Andreas Bremer in ledningsmålet. Kapten Joachim Rosengren assisterar på bägge målen. Hemmalaget har vänt matchen inför en extatisk publik. Några minuter senare blir det nytt powerplay och nytt mål och det är återigen Henrik Brendheden som håller sig framme. Bortalaget tar en timeout direkt för att lägga upp nya taktiska direktiv och planer.
Men Åstorp har bra koll och är giftiga i sina kontringar. När det återstår fem minuter av matchen gör en Å/K försvarare ett misstag och vips så var det reducerat och ny energi till bortalaget. Kort därefter skjuter Hovshaga i ribban! Puuhh riktigt närma en kvittering där. I slutminuterna så rycker sig Joachim Rosengren sig loss på kanten och chippar in bollen i bortre krysset. Hovshaga plockar ut målvakten i ett sista desperata försök men istället kan Andreas Bremer bli två målsskytt när han lägger in bollen i tom kasse och fastställer slutresultatet 5-2.

Conny kommenterar:
- En typisk premiärmatch med lite hafsigt spel. Tempot var lågt och vi fick för långa byten. Sedan var vi inte tillräckligt kliniska i våra avslut samtidigt som deras målvakt gör en kanonmatch framförallt i dom två första perioderna. Vi går ner på två femmor för att få upp tempot och det gav ju utdelning. Blev lite stressigt när dom reducerar men vi reder ut det och tar tre rättvisa poäng.

Åstorp/Kvidinge-Hovshaga 5-2