Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor C mot Häljarp.
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F05 - Häljarps SK F06
En stabil seger hemma mot Häljarp
2019-10-20 20:13, Flickor 05
Handklapp efter ett av dagens sju mål
Efter en något trevande inledning kan vi till slut gå ifrån till en säker seger hemma mot Häljarp. 7-1 skrivs slutresultatet till i Flickor C.
Första perioden inleds något trevande och det dröjer drygt åtta minuter innan vi får hål på Häljarp när Moa på egen hand driver upp bollen och prickskjuter in 1-0. Under den första periodvilan pratar vi om att få igång rörelserna offensivt och jobba med säkra passningar.
I den andra perioden dröjer det ännu längre innan vi återigen får hål på dem och även denna gången är det Moa. Denna gången är hon framför mål och ger oss 2-0 efter drygt tio minuter. Ca 50 sekunder senare är så Felicia på rätt ställe när Amanda hittar henne och vi går till paus med 3-0. Under denna pausen trycker vi återigen på att få upp passningstempot en del.
I den sista perioden får vi utdelning lite tidigare då det bara tar 37 sekunder innan Alva befinner sig just i den ytan som vi under pausen pratat om att hon ska söka upp. 4-0. Häljarpstjejerna reducerar snabbt till 4-1 efter ett kontringsmål.
Vi fortsätter att ha tålamod och det ger utdelning. Efter 07.40 lyckas Nellie, från bakom förlängd mållinje, på något vis få in bollen bakom målvakten. Jolle utökar sedan till 6-1 efter först en snygg brytning på mittplan och sedan bra runttramp förbi en försvarare innan hon avslutar med en bra placerad boll. Med 11 sekunder kvar kan sedan Alva fastställa slutresultatet till 7-1.
En stabil och säker seger betyder 3p och sju poäng efter tre spelade matcher i Flickor C.