Samling:16:30, Bjärehovshallen, Folkungavägen 4, Bjärred
Aktivitetsinfo: Vi kör med svarta tröjor, men ha alltid med båda.
Referat: Bjärreds IBK F04/05 Svart - Åstorp/Kvidinge IBS F05
Seger mot Bjärred i Flickor C
2019-12-01 22:04, Flickor 05
Nöjda tjejer efter väl genomförd match
Sen söndagsmatch i Bjärred på första advent gav 3p hem till Åstorp/Kvidinge. En till slut klar seger med periodsiffrorna 1-2, 1-2, 1-4 där vi har mycket boll och många skott mot deras duktiga målvakt, och där de inte orkar hålla emot i den tredje perioden.
Direkt på tekning tar vi hand om initiativet och det dröjer bara 52 sekunder innan Alva vrider runt och skjuter ett av sina otagbara skott i det bortre krysset. Bjärred är alltid vassa på sina kontringar och tre minuter senare är det helt jämnt igen. Ytterligare tre minuter senare är så Wilma framme på sin egen retur och ger oss återigen ledningen. En ledning som står sig perioden ut.
I pausen pratar lagkaptens-Elsa och peppar tjejerna. Vi ledare tycker det ser bra ut och tjejerna är fokuserade i dag.
I den andra perioden behåller vi trycket, men Bjärreds målvakt tar allt och ibland gör vi det lite för enkelt för henne. Det är mållöst fram till den sista minuten då först Natha får till ett fint skott upp i krysset efter fint förarbete av Alva. I bytet efter slarvar vi lite i markeringarna och det utnyttjar Bjärred direkt. Det känns som om Bjärred är lite på gång, men Wilma vill annat och driver själv upp bollen innan hon avslutar distinkt och med en sekund kvar av den andra perioden är vi ännu en gång två mål upp. Det kändes lite som om vi behövde det målet.
Inför den sista perioden pratar vi om att ändra lite på hur vi tar avsluten. Som det är nu så har vi mycket boll, men avsluten vi tar är lite för enkla.
Mycket bra paussnack tydligen då det bara tar ca sex sekunder in i den tredje perioden innan Agge på ett bra, lågt skott av Elsa kan runda målvakten och lägga in 2-5. Efter sju minuter kan en helt fri Natha lägga in 2-6. Fint pass och jobb av Julia här. Även detta målet var i linje med vad vi pratade om i pausen. Nu går luften helt ur Bjärred. Drygt 11 minuter in i perioden slår Agge på volley in egen retur och i bytet efter krigar Moa in 2-8. Bjärred reducerar strax därpå, vilket ger slutresultatet 3-8.
Lite imponerande att tjejerna helt kan ändra sättet att avsluta på i den sista perioden, vilket också gav resultat i form av fyra mål. Mycket bra, fokuserat jobb och bra att vi vågar göra det vi tränar på!