Serie:Juniorallsvenskan G Dam   Tabell >>
Referat: Träslövsläge IF - Åstorp/Kvidinge IBS
Seger för Damjas borta mot Träslövsläge!
2018-11-25 20:04, Damer JAS

Fler bilder (+20) >>
Omgång 9 i Juniorallsvenskan innebar Träslövsläge på bortaplan. Då matchen olyckligt krockade med en dammatch åkte vi med 11 utespelare + 1 målvakt norrut.

Matchen började lite nervöst, men ju längre perioden gick tog vi över mer och mer. 14.52 får vi utdelning för det ökade trycket i anfallszonen då Maja G gör matchens första mål med assist från Julia. Vi fortsätter trycka på och efter 15.57 gör Emilia 0-2 efter att hon brutit ett uppspel från Träslövsläge på mittplan och drivit med bollen mot mål för att sist driva förbi målvakten och lägga in bollen över mållinjen.

I pausen trycker vi på att vi ska göra spela enkelt och spela bollen i rätt läge. I början av andra perioden gör vi helt tvärt om och gör det svårt för oss. Träslövsläge pressar på och skapar en del vassa lägen, men Linn har stängt igen målet för dagen.

9.07 kontar vi längs höger kanten och Maja G spelar in bollen till Julia i mitten. Julia tvekar inte och trycker till direkt och sätter bollen bakom målvakten. 0-3 är ett faktum. Här ifrån tar vi över och trycker på och efter 11.03 får vi utdelning efter ytterligare en spelvändning. Clara få bollen en bit upp på egen planhalva och driver upp bollen in i anfallszon. Clara tar ett avslut och på målvaktens retur är Emma vaken och fångar upp bollen för att driva runt målvakten och kan lägga in bollen.

Man kan kalla det ketchupeffekt eller vad man vill, men 0-5 kommer efter 12.48 och återigen är det Emma som får näta. Hon rullar in bollen mellan benen på målvakten efter att ha fått bollen från Linnéa.

16.19 får Träslövsläge en utvisning och vi skapar en del lägen i PP, bland annat ett bra inspel från Sofia till Julia, men vi går till pausvila med ledning 0-5.

Inför den tredje perioden trycker vi på att fortsätta det lugna spel vi hade i slutet av andra perioden där vi rullar bollen till varandra och samtidigt skapat lägen för att göra mål.

Vi får ett PP med oss efter 8.33 där vi rullar runt bollen och skapar en del lägen. Träslövsläge har ökat sin press för att försöka komma närmre målmässigt. Dock går det inte som det tänkt sig och vi gör 0-6 efter 13.32. Det är Maja G som får en passning från Julia som vunnit boll i hörnet. Maja kommer in i höga slottet och trycker till direkt och sätter bollen bakom målvakten.

Efter detta trycker vi på att fokusera på försvaret för att hålla nollan intakt. Det är nära ett par gånger, bland annat får Träslövsläge ett mål bortdömt för högklubba. Linn gör även en dubbelräddning när det är ca tre minuter kvar.

Vi håller lyckas stå emot matchen ut och Linn får hålla nollan.

En härlig vinst där tjejerna visar upp sin innebandykunskap och där alla kämpar för varandra i 60 minuter. De snackar med varandra på banan och ser i alla fall ut att ha väldigt roligt.

Alla tjejer ska ha beröm idag. Lite extra beröm till Linn som gör en stark insats och får hålla nollan och Hanna som gör sin debut i JAS och gör det väldigt bra.

Nästa match är söndag 2/12 i Sporthallen kl 17.00. Då kommer Warberg på besök.