Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H2 - Lomma FBC H2
Smärtsam upplevelse i jumbofinalen
2018-11-08 15:34, Herrar Div 3
Viktor slet i målet
Spekulationer och rykten skapas snabbt så ett klargörande angående att jag satt på läktaren under matchen mot Lomma berodde helt enkelt på sjukdom och att vi ej har råd att få fler bortfall i truppen. Dock klarade jag ej att hålla mig hemma då detta var en enormt viktig match. Detta var tyvärr svårt att se från läktaren.
Första perioden bjuder inte på något skönspel från något av hållen. Kanske kände båda lagen av hur viktig denna match var. Känslan var att vi sprang med handbromsen i och kändes ängsliga, Jag kände inte alls igen oss faktiskt. Isbrytaren kommer efter 15:45 då Lommas Alexander Brannefalk gör 0-1. Redan här kan man se en del hänga med huvudet faktiskt. Det blir inte bättre av att även 0-2 kommer efter 18:06 via Anton Sjögren. Vi skall dock få en biljett in i matchen då ett inlägg mot mål från Alex hamnar hos Viktor Persson som trycker in 1-2 med 16 sekunder kvar av perioden. Väldigt slumpartat men välkommet. Skotten i första perioden slutar 11-10 till oss.

Förhoppningen var att killarna skulle vakna till och ta tag i detta och inledningsvis i andra perioden ser det bra ut där vi sätter fart på bollen och ser hetare ut. Från ingenstans kommer Lomma upp och lyckas göra 1-3 genom Oscar Skog efter 3:51. Detta kändes just då lika ologiskt som vår reducering i första perioden. Vi skall dock få kontakt igen då Wille stressar en Lomma back så Jimmy kan sno bollen och lägga in 2-3 efter 5:55. Detta hjälper tyvärr föga. Vi ser väldigt vilsna ut och Lomma styr och ställer vad som gäller därute. Efter 10:25 avgörs matchen!!!! Ja det är faktiskt sant, 2-4 genom Marcus Wettreus. Vi tar helt slut efter halva matchen och det är egentligen bara ett lag på banan långa stunder denna period. Inom de två sista minuterna av perioden kommer först 2-5 (Jonathan Rubien 17:57) samt 2-6 (Rasmus Henriksen 18:42) Skotten i andra 9-14.

Ja det var ju full gas som gällde i sista men eftersom bensinen var slut så hände inte speciellt mycket. Lomma dominerade och kunde kosta på sig lite spydiga målgester vilket var frustrerande såklart. Lomma har 2-8 efter halva perioden och slår av lite på takten. Vi lyckas reducera två gånger genom Jimmy och Jonas innan Lomma fastställer slutresultatet till 4-9. Skotten i sista 9-12. Totalt 29-36.

Ja vad ska man säga, det är jobbigt att se grabbarna helt utan självförtroende och känna att vi skulle kunna störa så många lag om vi inte hade haft så otroligt mycket folk borta. Idag finns tyvärr inget av vår id alls. Vi springer med boll istället för att släppa på få tillslag. Vi förlorar närkamper och ligger snett i försvar. Kort sammanfattat så gör vi vår svagast insats denna säsong (i konkurrens med Helsingborgs matchen).
Det finns inget annat än att jobba vidare. Vi kommer inte börja spela ut lag helt plötsligt utan det kommer vara ett sanslöst jobb för varandra som kan få denna skuta att vända. Skadefronten är i skrivande stund oförändrad men vi hoppas ju hela tiden.
Ny match Torsdag den 15 November mot Bjärred hemma.