Åstorp/Kvidinge IBS H22 - 8IBK Landskrona H2

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H2 - IBK Landskrona H2
Förlust mot Landskrona
2018-10-07 10:21, Herrar Div 3
Linus gjorde bägge målen
Vi har fått en minst sagt tuff start som nykomling i tvåan. Två brakförluster och 20 insläppta mål på två matcher. Sanningen bakom siffrorna känner jag dock är en annan. 4 av 6 perioder är egentligen godkända och tom bra. Problemet är att när vi gör en dålig period så släpper vi in alldeles för mycket mål. Mot Landskrona var fokus starten såklart och den skötte vi bra. Dock missade jag att prata om att spela i 60 minuter.
Redan i första perioden ser man att vi är rejält tightare i defensiven. Dubblingarna sitter men tyvärr var detta en dag då man inte fick lov att dubbla så vi fick frislag emot oss i stort sett var gång så omställningsmöjligheterna försvann. Detta var synd för de gånger vi fick chans så skapade vi riktigt bra lägen så frågan är vad vi kunde gjort om det varit tillåtet med närkontakt. Det är ändå vi som tar ledningen med 1-0 genom Linus Senniksen på pass från Elias efter 5:05. En klart godkänd period och Alex är fri för 2-0 men en grym räddning av Falcons keeper hindrar det. Istället efter flera chanser att få bort bollen kommer den rätt ut till Anders Lindberg som kan kvittera till 1-1 efter 12:51. Resultatet står sig perioden ut. Skotten i första 4-6.

I andra perioden fortsätter vi att spela ganska bra. Det känns rätt snöpligt när 1-2 kommer efter 5:55 via Karl Hansson. 1:18 senare kommer även 1-3 genom Marcus Wikström. Vi kommer tillbaka och Linus för en pass av Sebbe och gör sitt andra för dagen vilket betyder 2-3 reducering efter 9:00. Vi fortsätter spela ganska bra och ger Falcons en match. Med 1 minut kvar av perioden för Jimmy bollen i slottet men prickar stolpen. Returen kommer åter ut till Jimmy som drar igen men träffar samma stolpe. En olycka kommer ju sällan ensam och med 8 sekunder kvar av perioden gör Anders Lindberg 2-4 istället. Skotten i andra 7-6

Så kommer då ännu en riktigt dålig period från oss. Alfred Asp ger Falcons 2-5 efter 4:57 och med tanke på matchbilden i inledningen av sista perioden tar jag en TO redan där för att agera snabbare än förra matchen. Vi får dock ingen som helst effekt av detta utan 2-6 kommer från Thomas Ghilain efter 8:08 och efter 8:42 åker Larre på matchens enda utvisning!! Vi klarar boxen men 1 sekund efter vi blir fullt kommer 2-7. Landskrona hinner göra 2-8 också via Marcus Wikström innan denna period och match är över. Skotten i sista perioden 4-16. Totalt 15-28.

Återigen visar det sig att man inte får bjuda på något alls i denna serie. Vi har gjort 2 dåliga perioder i år och har på dessa 0-11 i målskillnad. Jag tar på mig denna då mina direktiv inte gick fram till grabbarna vilket endast 4 skott på mål i sista berättar då direktiven i Timeouten var att lägga på mål och ha trafik framför målet.
Det positiva är att vi denna gången var med från start. Nu skall vi hitta en balans där vi spelar i 60 minuter så borde poäng trilla in på kontot.