Åstorp/Kvidinge IBS H28 - 5FBC Helsingborg

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H2 - FBC Helsingborg
H2 klättrar i tabellen
2019-01-26 19:44, Herrar Div 3
Formstarka Wille gjorde 3 mål igår.
På fredagen tog vi emot FCH och var ute efter revansch från höstens möte som vi förlorade med 4-8. Mycket viktig match för oss och våra formstarka killar gjorde ingen besviken trots två tunga återbud matchdagen på assisterande kapten Johan Jönsson samt poängstarke Linus Senniksen. Vi gick dock samman som ett starkt kollektiv.

Highlights och intervju här
Period 1.Vi startar de första bytena bra, men efter ett par minuter tar FCH över perioden och känns hetare. Det är också bortalaget som tar ledningen efter 9:50 genom Hugo Liljedahl. Vi har det rätt jobbigt, men får en biljett in i matchen när Filip Bertilsson kommer på bortre och Alexander hittar honom. Filip Stänker in 1-1 efter 13:34. Då tände storebror till och tänkte jag ska inte vara sämre än brorsan. Direkt på tekning hittar Zacke bror André som med ett mäktigt handledsskott gör 2-1 endast fyra sekunder efter kvitteringen. 12 sekunder senare åker Wille ut två minuter för slag och det tar Elliot Windfeldt 20 sekunder att kvittera till 2-2 efter ett snyggt pp mål. Efter 15:48 drabbas vi åter av en utvisning. Denna gång på André. Detta boxspel reder vi dock ut, men FCH som är det något hetare laget denna period skall få sista ordet. Med 34 sekunder kvar av perioden gör Alfred Thuvesson 2-3, vilket är resultatet efter första perioden. Skotten 7-9.
Period 2.
Lite hetare i närkamper och på andrabollar efterlyses och vi kommer ut mycket bättre denna period. Det dröjer till 7:29 innan vi lyckas få bollen förbi duktige Filip Nielsen. Jonas hittar Wille som gör 3-3. Efter 9:50 är det dags igen för vad som börjar bli en patenterad variant. Wille hittar Jimmy som på ett tillslag spelar in till Elias i slottet och vi har 4-3. Vi drabbas av en utvisning på Wille efter 13:20, men reder ut det med bra boxspel där bl.a Mini har lite show och dödar mycket tid. Vi hinner med ett mål till innan paus. Robin hittar Elias som gör 5-3, sitt andra för dagen efter 15:45. Detta tar vi med oss in efter en bra 3-0 period. Skotten 12-4.
Period 3.
FCH börjar starkt, men vi ligger bra i positionerna. Reduceringen efter 7:43 genom Elliot Windfeldt till    4-5 känns både billig och onödig. Efter 13:05 åker Albin Karlsson i FCH ut två minuter och i samband med detta väljer jag att ta timeout för att lugna ner spelarna samt låta pp killarna vila som precis varit inne och skapat utvisningen. Rätt eller fel???? Rätt skulle det visa sig. FCH stänger oss smart, men killarna vände på allt istället och Alex hittar Jimmy som styrde in 6-4 efter 14:25. Tyvärr efter slarv så dröjer det endast 49 sekunder för Zacharias Melin att åter reducera och man blir lite stirrig då vi möter ett lag som spelat kryss i åtta av tretton matcher och endast förlorat en match under ordinarie tid av dessa tretton matcherna. FCH tar timeout efter 18:52 så vi hinner åter samla oss och organisera ett förmodat 5 mot 6 spel. Vi vinner dock boll så de kan ej plocka keepern. Wille vänder bort en motståndare i hörnet, bryter in och gör 7-5 efter 19:21. Otroligt skönt mål. I tom kasse gör Wille även  8-5 framspelad av Jimmy med 19 sekunder kvar. Skotten i sista perioden 9-5. Totalt 28-18.

Frånsett första perioden (som dock är OK) så gör vi en bra insats. Många snygga mål och bra go i laget. Positivt på bänken hela vägen. Någonstans tror jag att vi samtliga börjat förstå vad som krävs för att ta poäng i denna serie som är riktigt bra. Cavani har kommit tillbaka och trots bara en period igår så är han superviktig för vårt lag, väldigt omtyckt och en kille som höjer stämningen rejält. Första femman gör 4 mål framåt i fem mot fem och får vi bara koll på defensiven så kommer detta bli en nyckel för nytt kontrakt. Vi går nu in i en intensiv vecka med bortamatch på torsdag mot delade serieledarna Engelholm (hoppas på bra publikstöd) och redan på söndagen tar vi emot Höllviken hemma i en hyperviktig match.