Åstorp/Kvidinge IBS H23 - 4Bjärreds IBK H2

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H2 - Bjärreds IBK H2
Säsongsbästa gav första poängen
2018-11-18 19:57, Herrar Div 3
Debuterande Axel var en av planens bästa spelare.
I torsdags tog vi emot obesegrade Bjärred hemma i sporthallen. Varför de ej förlorat hittills kunde man se. Detta var i mitt tycke ett av de absolut bästa lagen vi mött i år. Bra spelidé, bra rörelseschema och en del spets. Det visade sig att min "håll ett öga på varning" stämde ganska bra då gästernas Gustav Axelson smällde in gästernas samtliga mål. Med detta sagt var det ju bra att vi kunde förstärka laget till denna match med Mini Hansson. Micke Wiberg samt tre 02:or Gustav Zachrisson, Filip Bertilsson och Axel Göransson som samtliga fick speltid.
För första gången sedan premiären hade vi chans att rulla på tre femmor vilket var väldigt skönt. Man ser också att vi klarar det höga tempot bättre och det är en bra första period mellan två bra lag. Chanser skapas åt bägge håll men det är även två riktigt bra målvakter i den här matchen. Efter 9:18 spräcks målnollan. Tyvärr är det gästerna som gör 0-1 genom stekhete Gustav Axelson. Perioden fortsätter i högt tempo och efter 17:36 lägger Jonas en boll mot mål där Wille står och skymmer och lyckas styra in 1-1. Detta resultat står sig perioden ut. Skotten i första slutar 7-9.

Andra perioden påminner om den första men denna gången är det vi som tar ledningen. Bra jobb av Jimmy som hittar Wille som gör sitt andra för dagen och vi har 2-1 efter 3:56. Vi är väl inte riktigt vana att leda matcher i år och vi hinner inte riktigt känna efter. Det tar 55 sekunder innan Gustav Axelson kvitterar till 2-2. Det skapas åt bägge håll men det men det är Bjärred som åter skall ta ledningen efter 12:38. Återigen är det Gustav Axelson som gör målet. Vi får dock sista ordet i målkolumnen denna perioden då Wille stressar fram bollen till Jimmy som kvitterar efter 14:25. Vi hinner drabbas av en utvisning på Elias efter 17:21 men boxen gör det riktigt bra när Micke Wiberg håller bollen riktigt länge och dödar en massa tid. Ställningen efter två perioder är 3-3. Skotten i andra 7-13.

Sista perioden inleds med att Jimmy åker ut två minuter men boxen gör återigen ett kanonjobb. Vi får sedan chansen i powerplay men närmare än Micke Wibergs stolpskott kommer vi inte. Bjärred har mycket boll sista perioden men vi är vassa i våra omställningar. Med tre sekunder kvar av matchen slarvar vi dock och en Bjärredspelare kommer fri men Viktor räddar och första poängen är ett faktum. Matchen till sudden. Skotten i tredje perioden 9-3

Ganska omgående i sudden kommer vi i ett kanonläge 2 mot 1 men vi lyckas ej förvalta detta. Istället spelvänder Bjärred och lyckas trycka in 3-4 på en retur. Målskytt??? Ja Gustav Axelson såklart. Bonuspoängen till Bjärred. Skotten i sudden 1-3. Totalt 24-28.

Det var riktigt skoj att se grabbarna den här matchen. Micke och Mini som bidrar med sitt lugn och rutin och kämpar som om de spelat i laget hur länge som helst. Synd att vi inte kommer kunna använda dom så mycket men jag är tacksam för den hjälp de kan ge.
Positivt är de unga killarna som gjorde debut. Gustav Zachrisson som spelade back i första femman första perioden. Filip Bertilsson som spelade period två och tre och bl.a spelade när vi i sista perioden gick ner på två femmor. Sist men inte....... jo förresten han är minst. Axel Göransson, vilken kanondebut han gör. Spelade hela matchen och var ett ständigt orosmoment för Bjärred. Synd att han inte fick krydda denna matchen med ett mål för nära var det vid flera tillfällen.
Dessa tre hoppas vi kunna använda vid fler tillfällen. Vi känns så mycket bättre när vi kan inleda matcherna på tre femmor istället för två.
Jag vill också höja Viktor Jensen. Vilken kanonmatch han gör igen.
Egentligen vill jag höja hela laget som verkar förstått nu vilket jobb som kommer krävas för att vinna matcher i den här serien. Nu är vi glada för första poängen och laddar om till nästa match borta mot Lönsboda på fredag.
Tack till publiken som kom och stöttade oss.