Serie:Pantamera Flickor E (F06)   Tabell >>
Flickor 06
Referat: Åkarps IBK F06/07 - Åstorp/Kvidinge IBS
Stabil seger mot Åkarp!
2019-03-10 20:47, Flickor 06

Idag så vet det taggade tjejer som hade kommit till Åkarp. Hälften av gänget var lite sena pga vägarbete och förvirring i skyltningen men alla var på plats till matchstart.

Det var lite mesigt i uppvärmningen så vi tog ett snack och peppade igång tjejerna. Sedan så såg det bättre ut.

Vi hade mött Åkarp tidigare under säsongen och då var det väldigt jämnt i en match som slutade 4-4. Hur skulle det gå idag?

Vid 3:01 så gör Åkarp 1-0 när vi inte lyckas rensa framför mål så är de hungrigare och jobbar in bollen. Vi hänger inte läpp utan i bytet efter så reducerar vi till 1-1 Signe passar fram bollen till Julia P som går ut till höger om målvakten och sedan sätter sitt skott i vänstra krysset. Vid 7:33 så tar vi ledningen med 1-2. Det är Julia P som passar ut till vänster till Amanda T som kommer med fart och vispar upp bollen i vänstra krysset. Vi spelar riktigt bra men ligger lite för långt ifrån motståndarna och går in med enhandsfattning i närkamperna. Vi peppar backarna att följa med hela vägen upp i anfallet för att skapa ett bättre tryck och inte ge utrymme för kontringar.

När klockan står på 7:05 kommer 1-3. Julia P får en pass av TildaLi och tar den sedan med fart från mitten upp i anfallet och skjuter ett otagbart skott nättaket. Nu är vi på gång och vid 7:33 så är det dags för 1-4. Det är Amanda T krigar framför målet och klipper till bollen på halvvolley och in i kassen. Johanna spelar fram bollen till Amanda T bryter in från hörnet mot mål och slår in bollen läckert på backhand till 1-5 vid 11:24 och fullbordar sin hattrick!

Tredje perioden spelar vi av bra och har ett par chanser men det blir inga flera mål.

Sammanfattning av dagens match.

Vi spelar bra från start. Lite passivt i första perioden men sedan blir det bättre och bättre. Vi behöver dock jobba mera på att vara lite tuffare i våra närkamper samt att springa lite mera. Om vi bortser från detta så gör vi nog säsongens bästa match. Det känns tryggt på planen när vi leder med 1-5 i andra perioden. Vi snackade med Åkarps tränare efter. Han sa att han trodde att det skulle bli en jämn match men ni spelade ut oss fullständigt. Tja, bättre betyg än så kan man väl inte få?

Guldbollen som Amanda P fick förra veckan skulle kännas över till en ny spelare.