Åstorp/Kvidinge IBS F045 - 1Gårdarike IBK F03

Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:14:45, Åstorps Sporthall
Aktivitetsinfo: Hemmapremiär för säsongen 18/19!
Vi börjar med en promenad och tar sedan laguppställning och taktik i klubbrummet. Det pågår en match innan vår med slut ca 15.30, vilket betyder att kioskbemanningen inte behöver vara på plats förrän ca 15.30. Däremot behöver vi stänga kiosken efter vår match. Sargen kan vara uppe efter vår match.
Äntligen hemmapremiär!
Efter lite strul med högtalare och dörrar till omklädningsrum som gick sönder så blåste domarparet igång hemmapremiären! Det låg lite i luften att tjejerna var taggade och ville ha revansch för den snöpliga 1-2 förlusten i FCH-cup för någon månad sedan.

Mycket riktigt så dröjde det inte länge innan det var dags för handklapp. Jolle hittade Ida M framför mål och 1-0 på tavlan efter inte ens en minut. Sedan hände inte så mycket. Under perioden lär vi oss mer och mer hur Gårdarike spelar för dagen och kan då och då trycka tillbaka dem ordentligt. Jämfört med Gantofta-matchen har vi betydligt kortare byten, vilket gör att vi hela tiden kan skicka in spelare som är utvilade och fokuserade. I den 12:e minuten är det så dags igen, men denna gången är det Ida M som passar fram Jolle och vi kan gå till pausvila med 2-0. Hög koncentration i pausvilan och vi pratar om hur Gårdarike spelar och hur vi vill hantera deras anfallsspel.
Andra perioden fortsätter med fint spel från vår sida i ett högt tempo. Gårdarike fastnar lite grann i uppspelen och vi kan ofta vinna boll högt upp i banan. Efter fyra minuter är Agge fri framför mål och efter pass av Jolle kan hon lägga in 3-0. 4-0 gör Wilma utan assist efter nio minuter och när sedan Gårdarike får en spelare utvisad efter drygt 11 minuter förvaltar vi power play på bästa möjliga sätt när Ida M gör sitt andra mål för dagen. 5-0 i paus och dessa två perioder är riktigt riktigt bra. Tjejerna pratar och hjälper varandra på planen, tar löpningar, och tittar upp (vilket vi jobbade med en hel del under fredagsträningen) innan de slår en pass.
Den sista perioden anar vi anstormning från det fysiskt spelande Gårdarike och stundtals får Elsa J i målet jobba hårt tillsammans med övriga spelare som tar kampen och oftast har klubbladet tätt mot motståndarnas klubblad när de försöker skjuta. Gårdarikes spelare är något större än oss, men vi tar en smäll och jobbar på. Gårdarike kan sedan reducera i power play, men då återstår det bara drygt en minut av matchen som slutar 5-1.
Vi ledare gjorde en stående ovation av spelarna i omklädningsrummet efter matchen som vi är supernöjda med. Mycket spring, en hel del prat på plan, peppande tjejer på bänken, blixtsnabbt uppsnappande av instruktioner från oss ledare, hårt krigande över hela plan, bibehållt lugn trots hårda tag och såklart stabilt målvaktsspel.
Tack till Nellie och Moa M som kämpade på mycket fint i en match som hade högt tempo.
Tisdagens lirare, Ida M, valde i dag Jolle som matchens lirare med motiveringen "en tjej som peppar på bänken och som i dag sprang mycket och som dessutom gjorde mål och passade fram till flera". Bra val och fin motivering!
Nu är det några timmars vila innan vi möter Engelholm under söndagseftermiddagen!