Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS F04
3 - 3
Gantofta IBK F04
Åstorp/Kvidinge IBS F043 - 3Gantofta IBK F04

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 januari, 11:30
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:10:15, Sporthallen
Aktivitetsinfo: Hemmamatch mot Gantofta.
Samling i klubbrummet som vanligt innan vi tar en promenad.
Kiosk: Tindra och Moa
Sek: Ida P och Jolina
P02 spelar match innan oss så kiosk och sarg är uppe. Sedan är vi sargvakter när damerna spelar kl 15.00.
Trupp:Agnes Dahlberg
Alva Nilsson
Elsa Jönsson
Elsa Rundbäck
Elvira Persson
Hanna Persson
Ida Månsson
Ida Pålsson
Jolina Camper
Maja Engwall
Moa Pålsson
Nathalie Nilsson
Nellie Fridström
Tindra Gidlund
Flickor 04
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F04 - Gantofta IBK F04
Sammanfattning av matchen mot Gantofta
2019-01-13 17:30, Flickor 04
Första seriematchen för detta året och dessutom hemmamatch. Kul!
Dagens motståndare, Gantofta, har visat sig passa oss ganska så dåligt och dagens match var inget undantag. Gantofta har en lite speciell spelstil som vi inte stöter på så ofta.
Direkt vid tekning märks det att Gantofta är taggade och det dröjer bara drygt tre minuter innan det står 0-1 på resultattavlan. På en kontring sprintar en av deras forwards förbi oss och sprätter upp bollen otagbart bakom Adi. Målet verkar vara en liten väckarklocka för oss. Det dröjer nämligen inte mer än 50 sekunder innan Agge hittar en fri Alva framför deras mål och Alva gör inga misstag. 1-1, vilket också är resultatet i första pausvilan. Under pausen pratar vi om att fortsätta springa och röra oss. Gantofta har respekt för våra backar, men forwards kan inte stå still och bara vänta på en passning. Det gäller att röra sig till en fri yta.
Andra perioden hinner bli drygt fyra minuter gammal då vi åker på en utvisning när vi inte är riktigt uppmärksamma vid ett byte och spelar någon sekund med för många spelare på planen. Vi lyckas nästan döda utvisningen, men bara nästan. I en trång situation vid sargen lyckas Gantofta vinna boll och kan få in en passning i slottet och göra 1-2. Resten av perioden, och mestadelen av matchen, förläggs spelet till Gantoftas zon. Bollar träffar stolpe, ribba och målvakt. Utan att gå in över mållinjen.
I andra pausen påminner vi om att ta jobbet, inte stå och vänta på boll och kämpa ännu hårdare. Gantofta känns hungrigare än oss i dag, så det gäller att vi inte springer omkring och finlirar bara.
Domarna hinner knappt blåsa igång sista perioden förrän Gantofta utökar sin ledning. Sex sekunder tar det bara och det var en ordentlig kalldusch. Nya tag och nu märks det i båset att tjejerna äntligen börjar vakna till lite och bli någorlunda hungriga. Vi har pratat om hur viktigt det är att ta returer och det har Jolle och Ida tagit fasta på då de tillsammans forcerar in 2-3 efter drygt tre minuter. Det är ett mycket viktigt mål som fungerar som tändvätska för tjejerna som nu skruvar upp tempot ytterligare. Bollen fortsätter att studsa fel och efter tio minuter tar vi en time-out för att prata ihop oss om återstoden av matchen och hur vi ev ska spela i 6-5. Vi trycker på för fullt och efter ca 13 min får vi äntligen ett läge att ta ut Adi och sätta in en extraspelare. Resultatet dröjer inte alltför länge och med en minut kvar drar E (dvs Elsa R) till från backposition och nu hinner inte deras duktiga målvakt med. 3-3, vilket också blir slutresultatet.
Bra moral i laget då vi återigen kan hämta upp underläge. Vi behöver allmänt vara lite hungrigare och vilja vinna varje enskilt kampmoment ute på planen. Spelet har tjejerna i sig och det märks på motståndarna som hellre spelar safe mot oss än kliver på för fullt, men när vi möter ett lag med något mer vilja, så blir det såklart svårare.
Elvis delade ut bollen till E (Elsa R) med motiveringen: "en tjej som kämpade hela tiden och till slut fick utdelning". Mycket bra val!
Vi tackar Nellie, Nathalie och Maja som hjälpte till på mycket fint sätt i dag.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort