Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Vi samlas i klubbrummet och startar som vanligt med en promenad.
Flickor 04/05
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F04 - Bjärreds IBK F04/05 Gul
Sammanfattning av matchen mot Bjärred
2019-02-10 17:10, Flickor 04/05
Mycket folk på läktaren och fullt fokus under uppvärmningen från båda lagen så denna matchen hade verkligen förutsättningar att bli en sevärd historia mellan tvåan och trean i tabellen!
Matcherna mot Bjärred brukar vara välspelade och riktigt jämna matcher så att det gäller att man är fokuserad hela tiden och minimerar antalet misstag.
Innan matchen pratade vi en del om vad vi skulle tänka på mot Bjärred och vi repeterade även våra frislagsvarianter då vi hade lite förändringar i laguppställningen.
Direkt efter tekningen känns det som om vi tar tag i matchen och efter drygt fem minuter skjuter Alva ett välplacerat otagbart handledsskott vilket innebär ledning 1-0. Ett resultat som står sig till första periodpausen då vi påminner varandra om det vi pratat om innan matchen. Hur ska backarna agera och var på planen vill vi ha centrarna?
Även i den andra perioden så tar det drygt fem minuter innan vi utökar ledningen genom Moa M som efter fint förarbete av Elsa J skjuter ett fint dragskott i bortre krysset. Efter nio minuter åker Bjärred på en utvisning och efter någon halvminut av lite ofokuserat power play spel kan så Elvis hitta Jolle med en fin passning och Jolle levererar ett hårt dragskott i bortre krysset. Direkt efter det målet tar Bjärred en time-out och det känns som vi hittat rätt med spelet och taktiken för dagen.
Under i stort sett hela tredje perioden försöker vi spela kontrollerat och inte gå bort oss. Adi får briljera i målet och kan vid flera tillfällen göra såväl magiska räddningar som till synes enkla räddningar då hon kan hålla bollen. Mycket snyggt.
Efter 11 minuter vandrar deras duktiga nr 13 in från bakom mål och kan lirka in 3-1. Två minuter senare punkterar matchens första målskytt, dvs Alva, matchen efter en lång precisionspassning från Martina. Vi klarar sedan av ett box play och får med oss 4-1 och fina tre poäng.
Jolle gav bollen i dag till Hanna med motiveringen "en tjej som inte gör några misstag, slår bra passningar och var på rätt ställe hela matchen". Mycket bra val och motivering.
I dag tackar vi Moa M, Natha och Martina som kunde hoppa in med relativt kort varsel. Moa M fick göra ett mål, Natha var väldigt nära mål och alltid svårhanterad med sina kvicka vändningar och Martina gjorde ett stabilt defensivt arbete och slog bla en mycket vacker passning till Alva för målet som betydde 4-1.