Serie:Pantamera Flickor B (F03)   Tabell >>
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F03 - Häljarps SK F02
Vilken seriepremiär för F03!
2018-09-30 14:12, Flickor 03
På lördagen spelade F03 sin första seriematch för säsongen, och vilken härlig premiär det blev.
Jag vill börja med att rikta ett riktigt stort tack till Julias familj som bjöd hem hela laget på frukost innan match. Förutom en god frukost hade vi där lite gemensamma aktiviteter med väldigt många skratt. Den fina stämningen höll i sig även när vi spelade match.

Som helhet idag spelade vi väldigt bra. Alla tre femmorna skapade målchanser, och vi anföll och försvarade med fem spelare matchen igenom. Väldigt kul att se!

Första perioden började vi lite ängsligt. Vi såg ut att vara lite nervösa nu när serien drog igång. Men redan efter 2:02 gjorde Lina 1-0 på pass från Emma. Dryga minuten senare ökade Julia på till 2-0 efter pass från Linnea. Efter de tidiga målen såg vi lite bekväma ut och vi tillät Häljarp att komma till alltför många avslut. Vi hade Maya i målet att tacka för att att vi vann perioden med 2-0. Bland annat räddade hon ett friläge.
Skotten i första 3-8

Inför andra perioden hade vi återigen fokus på rätt saker. Och nu såg matchbilden ut precis som vi ville ha den. Vi tillbringade mycket tid på Häljarps planhalva. Återigen fick vi tidig utdelning. Den här gången Emma som sköt 3-0 efter att ha klivit in i slottet och avlossat ett lågt skott. 9:56 in i perioden får vi powerplay och ett frislag i bra läge. Det blev ett väldigt kort powerplay. På frislaget passade Emma till Linnea som satte 4-0 efter bara 6 sekunder.
Skotten i andra 10-1

I tredje perioden fokuserade vi i första hand på att hålla nollan. Det är inte så ofta man klarar det, men den här gången gick det vägen. Vi spelade stabilt försvar hela perioden samtidigt som vi fortsatte skapa målchanser. Periodens enda mål gjordes av Julia återigen framspelad av Linnea.
Skotten i tredje 9-5 och totalt 22-14