Åstorp/Kvidinge IBS F034 - 2Willands IBK F01

Serie:Pantamera Flickor B (F03)   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Observera att vi har samling 18:15
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F03 - Willands IBK F01
Seger mot Willands
2019-01-25 10:53, Flickor 03
Amanda stoppar en spelvändning
På torsdagen spelade vi säsongens andra match mot Willands. I första mötet kunde vi vinna komfortabelt. Denna match blev allt annat än enkel.
Willands spelar lite annorlunda jämfört med de flesta andra lag i serien. Det gjorde att vi inte riktigt fick spelet att stämma i första perioden. Trots det lyckades vi ta ledningen efter 7:34. Carro hittade fram med en passning till Linnea. Hon tog sig in i slottet och satte ett distinkt skott. Fem minuter senare gjorde vi en miss i försvaret och en motståndare fick fritt fram mot Maya i målet. Skottet satt otagbart och ställningen var utjämnad. Endast 22 sekunder senare var det Julia som slog en passning till Linnea. Återigen kunde Linnea ta sig in i slottet och sätta bollen i mål. Resultat i paus 2-1. Skott 6-5

Vi inledde andra perioden med att spela det spel vi vill spela. Det ledde till att Julia kunde sätta 3-1 efter 1:55. Passningen stod Möller för. Tyvärr kunde vi inte hålla i spelet och efter fem minuter föll vi tillbaka i det spel vi hade i första. Och det dröjde inte länge innan vi återigen gjorde en miss i försvaret som gjorde att vi gav en motståndare fritt fram. Efter 7:11 släppte vi till ett friläge och ett distinkt avslut som Maya inte hade någon chans på. Resultat i paus 3-2. Skott 9-3

I tredje perioden fick vi äntligen till det spel vi önskade. Den här perioden hade vi bra tryck mot Willands, och deras målvakt tvingades till många fina räddningar. Trots spelövertaget och många bra avslut lyckades vi endast göra ett mål i tredje. Den här gången agerade Linnea framspelare när hon passade Saga som stod perfekt placerad framför mål. Saga sköt direkt och skottet satt i högt bakom Willands duktiga målvakt. Slutresultat 4-2. Skott 12-1, totalt 27-9.

Vi tar med oss från matchen är att vi lyckades lyfta vårt spel under matchens gång. När vi spelar som vi gjorde i tredje är vi riktigt bra. Vi spelar två matcher till den här veckan, och förhoppningsvis kan vi ta med oss spelet från tredje perioden till dessa matcher.