Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 07/08

Åstorp/Kvidinge IBS F07/08
7 - 2
Malmö FBC F06-08
Åstorp/Kvidinge IBS F07/087 - 2Malmö FBC F06-08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 oktober, 12:45
Plats:Kvidinge Sporthall
Serie:Pantamera Flickor C   Tabell >>
Samling:11:45
Trupp:#8 Leah Palmkvist
#34 Linnea Skånell
#43 Nova Arvidsson Granqvist
#44 Saga Lindell
#45 Mathilda Magnusson
#46 Elin Persson
#57 Elsie Bladh
#63 Julia Nilsson
#67 Iga Kulinska
#69 Leona Tetaj
#76 Filippa Olsson
#83 Alicia Christersson
#86 Emma Ekdahl
#94 Moa Back
#99 Alvina Lindberg
Emily Camper
F07/08 Seger mot Malmö FBC i premiären!
2021-10-10 23:26

Så var det då dags för seriepremiär i Kvidingehallen efter ett alldeles för långt uppehåll. Det var Malmö FBC som kom på besök och med en liten turnering och en träningsmatch i ryggen kände vi oss ändå ganska redo. 

En ganska fartfylld öppning resulterar i 1-0 med knappt 2 minuter på klockan. Det är Mimmi som slår en passning till Alvina som snyggt skjuter i mål från höger. Vi har rätt bra kontroll på spelet och efter 4.45 är det Julia som får tag i bollen efter hopslag framför mål och snyggt skjuter den i nät. Dryga 5 minuter senare är det dags för nästa mål och det är Filippa som slår ett frislag från höger kryss ner till Elin som avlossar bössan från distans. Pang! 3-0.


I paus har vi mest positiva saker att prata om och spelet fungerar rätt bra. Malmö spelar varken särskilt aggresivt eller pressar högt. Andra perioden börjar bra med ett mål efter bara 43 sekunder. Det är Saga som passar in till Leah i mitten som snyggt sätter bollen i mål. En minut senare åker vi på en utvisning för slag och vid 3.31 gör Malmö sitt första mål. Nr 95 får bollen till vänster och skjuter rätt hårt upp i Linneas vänstra kryss. Inte mycket att göra något åt. 4.52 åker vi på ännu utvisning då vi slarvar lite vid ett byte. Nr 95 i Malmö gör då ännu ett mål efter lite trassel framför mål då vi inte får undan bollen ordentligt.
Lite störda av utvisningarna och av att Malmö börjar pressa lite mer intensivt gör att spelet inte flyter lika bra längre. Det är ändå ÅKIBS som gör nästa mål när Alvina fint håller bollen vid sargen för att sedan slå in den till Filippa som skjuter direkt och gör 5-2 efter 12.43.


I periodpausen inför tredje uppmärksammas domarna på att ett klubb-blad i motståndarlaget verkar aningens mycket böjt. En kontroll visar att så är fallet och en olycklig tjej i Malmö får matchstraff. Hårt kan tyckas, men regler är regler. Och när dessutom båda lagen inte var tillräckligt snabba in på plan inför tredje perioden så fick vi vars en utvisning för detta.
4 mot 3 alltså. Som sedan blev 3 mot 3 en liten stund, då vi fick ännu en spelare utvisad för "fördröjande av spel". Inga mål gjordes dock under denna periods märkliga start utan det dröjde till 5.18 innan nästa boll slogs i nät. Vi har en hel del press och efter ett hopslag hamnar bollen hos Leah som skjuter stenhårt i höger kryss. Vid 14.36 är det dags igen och det är Iga som skjuter en boll till höger om mål. Nova fiskar upp bollen och efter ett par skott och räddningar så rakar hon in sin egen retur. 


7-2 blir slutresultatet och vi har fått en kanonstart på serien.

 

Guldbollen tilldelas Linnea som gjorde ett fantastiskt jobb i målet denna dag.


Fantastiskt bra jobbat tjejer!


/Ledarna


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort