Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS F06
5 - 4
IK Stanstad F06/07
Åstorp/Kvidinge IBS F065 - 4IK Stanstad F06/07

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 november, 09:30
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor D   Tabell >>
Samling:08:15
Trupp:Alvina Lindberg
Amanda Petersen
Amanda Tibemo
Annie Axelsson
Ea Ström
Emily Camper
Felicia Friberg
Filippa Olsson
Filippa Pålsson
Hannah Berglund
Ida Farken Ericsson
Johanna Runfors
Julia Nilsson
Julia Pålsson
Moa Back
TildaLi Dahlberg Viebke
Tyra Stenström
F06 vann seriefinalen mot Stanstad
2019-11-30 15:04
Foto: Bonny Lindberg

Idag var det seriefinal för F06 laget. Det var Stanstad som var dagens motståndare. Dessa hade vi förlorat mot i finalen i FCH Cup. Så det var ett revanchsuget lag på samlingen. Vi gick igenom laguppställningen och hur vi skulle spela. 

Det är tajt på planen från start och vid 3:46 så åker Stanstad ut 2 min utvisning för slag. Vi har ett kontrollerat PP men det går alldeles för sakta så vi får inte till någon direkt farlighet. Vi har en boll som dansar på mållinjen som domare viftar av. Vid 8:16  så sätter vi 1-0. Det är Mimmi som får på ett bra  backskott som målvakten inte klarar hålla och Filippa O är påpassligt framme och petar in bollen. Vi är nu på gång med självförtroende och 2-0 kommer vid 11:13. Julia vinner boll på mitten passar Amanda P som sätter den o bortre med ett snabbt skott. Tyvärr så lyckas Stanstad göra 2-1 på ett backskott som styrs in vid 13:00. 


I pausen så tar vi lite detaljer och manar på tjejerna att kämpa på. Vi dryfta ut ledningen till 3-1 vid 7:33. Det är Filippa P som vinner boll på egen planhalva och går upp i anfallet och tar ett långskott som går in. Stanstad pressar på och vid 9:36 så reducerar de till 3-2. Det är vår back spelar fel i försvaret och de får skjuta fritt och Ida är chanslös i målet. Ida som storspelar i målet gör flera vassa räddningar men får se sig överspelad när Stanstad sätter 3-3 vid 14:35. Deras forward får stå fri vid sidan om målet vi går inte på och hon får skjuta in bollen fritt i målet. 


Vi har oavgjort inför sista perioden och peppar tjejerna att lägga in en extra växel i sista perioden. Det är vi som tar ledningen med 4-3 vid 5:23 Stanstad har frislag framför vårt mål och skjuter i muren. Julia tar bollen när den dimper ner framför egen kasse och löper upp i anfallet och spelar elegant över bollen förbi försvarande back till Amanda T som kommer på andra kanten. Hon sätter ett dragskott i tom kasse då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Stanstad höger inte upp och gör 4-4 vid

6:09. De kommer snabbt i en kontring och vi hinner  inte med och de kan slå in i tom bur när vi blir överspelade. Vid 7:43 åker Filippa P ut 2 min för slag. Vi håller undan bra i boxen och reder ut boxplay på ett bra sätt. Stanstad pressar på och Ida får jobba hårt i kassen. Efter ett skott som hon klistrar så kastar hon ut bollen och en Stanstad spelare tar bollen och får 2 min för felaktigt avstånd vid 13:09. Vi sätter in vår PP Lina och vi sätter på en bra press. Vi har ett par vassa chanser och bollen dansar framför målet. Amanda P tar ett skott ut noll vinkel från hörnet målvakten blir helt överraskad och bollen går via hjälmen in i målet till 5-4 Vid 14:27. Vi tar time-out och manar på tjejerna att spela smart och hålla bollen. Vi skickar in ett gäng spelare som ska döda tiden de får ordet om att ingen tar avslut på mål eller skjuter. Vi ska spela smart. Spelet går igång och Filippa tar med bollen ut i hörnet och domaren blåser av direkt för fördröjande av spelet. Stanstad sätter igång spelet men vi vinner bollen flyttar upp spelet. Vi får frislag med oss och vi kan smart spela av tiden och står som segrare. Tjejerna stormar in på planen runt Ida i kassen! Vilken härlig seger!


Poängfördelning:

Amanda P 2+0 

Filippa O 1+0

Filippa P 1+0

Amanda T 1+0

Emilie 0+1 

Julia P 0+1

Julia N 0+1


Summering:

Tjejerna gör en bra insats och kämpar och sliter som ett lag. En extra eloge går idag till Julia N som idag fick i uppdrag att spela back. Det var nytt för henne hon var lite orolig innan matchen men hon gjorde det med bravur! Guldbollen lämnade Hannah över till Tyra med motiveringen att det var en spelare som kämpade och slet för laget på planen. 


Vi tackar publiken för stödet från läktaren! Vi tackar även Stanstad för en spännande och tajt match. 


Grymt bra jobbat idag tjejer!


Stolta tränare


//Bonny, Ditte, Peter och Kim


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort