Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS F04
8 - 3
Bjärreds IBK F04/05 Gul
Åstorp/Kvidinge IBS F048 - 3Bjärreds IBK F04/05 Gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 november, 15:30
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor B   Tabell >>
Samling:14:15, Klubbrummet
Aktivitetsinfo: Kiosk: Nellie och Tindra
Sek: Ida P och Wilma N
Trupp:Alva Nilsson
Elsa Jönsson
Elsa Rundbäck
Elvira Persson
Evelina Månsson
Ida Månsson
Ida Pålsson
Jolina Camper
Jonna Nilsson
Maja Engwall
Moa Pålsson
Nathalie Nilsson
Nellie Fridström
Tindra Gidlund
Wilma Nilsson
Första vinsten denna säsongen i Flickor B
2019-11-09 17:59
Efter två förluster mot bra motstånd var tjejerna rejält taggade inför hemmamatchen mot Bjärred. Det märktes redan under samlingen att de ville visa att de två inledande förlusterna i Flickor B inte skulle bli tre!
Direkt på tekning tar vi tag i taktpinnen och driver upp tempot. Med korta snabba byten inledningsvis kommer samtliga kedjor och backpar igång fint och efter knappt tre minuter hittar Jolle Ida fri framför mål som lägger behärskat in 1-0. 2-0 kommer efter fyra minuter senare när Elsa passar Wilma som bryter in från högersidan och prickskjuter in bollen. Dryga tio minuter in i matchen bryter Wilma på mitten och oattackerad utökar hon till 3-0. Någon minut senare så rullar tjejerna upp motståndarna i matchens kanske snyggaste anfall då alla ute på plan är med i anfallet. 4-0 är ställningen inför första periodvilan och tjejerna har genomfört en mycket bra period helt enligt vad vi pratade om inför matchen. Det finns såklart ändå några saker att förbättra och vi vet att Bjärred inte gör två dåliga perioder på raken så det är bara att fortsätta.
Den andra perioden inleds med att båda lagen blir utvisade för fördröjande av spel, men det är alltid kul att spela 4-4. Mellanperioden är en relativt händelselös period och det enda som egentligen sker är att vi utökar till 5-0 då Natha hittar Elvis fri framför mål.
Inför tredje pratar vi om att inte slappna av och att försöka vinna även den perioden. Denna perioden blir dock betydligt mer händelserik jämfört med den andra. Efter en dryg minut reducerar Bjärred till 5-1. Drygt två minuter senare blir Wilma utvisad för hårt spel och vi klarar av Box Play fint, men slappnar av lite när utvisningen är slut och så står det 5-2. Det dröjer dock bara en minut innan Ida återigen är påpassligt med framför mål och kan peta in en retur. Lite avslaget efter det målet då det känns som luften går ur Bjärred och det dröjer till den 12:e minuten då Alva kan skjuta in 7-2 på en avvaktande utvisning. Eftersom det bedömdes vara en 5:a så får vi ett Power Play, men vi är lite loja och de kan reducera till 7-3. Halvminuten senare kvitterar vi Power Play-spelet då Elvis fastställer slutresultatet till 8-3.

En bra match där vi får lite utdelning i efterhand på de två inledande matcherna, mycket baserat på att vi inte slarvar med avsluten, gör hemjobbet och är noggranna defensivt. Många fina kombinationer fick vi också se och som tränare är det skönt att se att tjejerna snappar upp nya saker hela tiden och vågar utnyttja detta under match mot tufft motstånd!

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort