Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:12:00, Lönsboda Sporthall, Badhusgatan
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Lönsboda.
Troligen kör vi med svarta tröjor, men ta även med den vita.
Å/K IBS F04 upp i serieledning!
2018-10-21 19:34
Snygg tabell
I dag begav sig våra tjejer till ett Lönsboda som bjöd på riktigt kyligt väder, men vi visste att det skulle bli betydligt hetare inne i hallen, det brukar det bli i Lönsboda och så också denna gång. Vi pratade innan match att mentalt vara inställda på fysisk match och att Lönsboda kommer ut och forecheckar högt och aggressivt på våra backar. Därför pratade vi även om att backarna ska ta maxlöpning till boll, snabbt vända upp och hitta snabb pass på center/forward. Alternativt även lägga upp lite längre bollar direkt, vilket vi inte brukar vilja göra men vi ville undvika att Lönsboda kom in på våra backar. I anfallszon ville vi se mycket rörelse och snabba passningar även här för att komma undan Lönsbodas fysiska spel.
Första perioden slutar 1-0 till Lönsboda, mål efter 09:56 där de gör det bra och snurrar runt på vår högersida och lägger in den mot vårt mål där deras spelare snyggt styr in den. Snyggt mål av Lönsboda, men vi känner att vi är med i matchen och än har vi inte gett upp. Det ska visa sig längre fram i matchen att våra tjejer är riktiga krigare på plan.
I pausen är vi ganska lugna och många tjejer är delaktiga i snacket och kommer själv med förslag vad vi kan göra bättre/ändra. Så roligt att se delaktigheten från tjejerna och att de är med och påverkar matcherna själva och inte bara vi ledare som står och säger hur det ska vara. Våra tjejer kan mycket innebandy och vet ofta själva vad som ska rättas till.
Även i denna period skapar vi en hel del chanser men det känns inte som om bollen vill in. Efter 06:52 så kommer Lönsboda förbi på vår vänstersida och avancerar mot vårt mål där Elsa går ut fint och täcker av målet och räddar jättefint men tyvärr går bollen i båge över Elsa. När bollen går mot vårt mål så kommer en Lönsbodaspelare och slår in bollen i mål med misstänkt hög klubba, men vi kan väl säga som såhär att vi kämpade mot allt och alla idag kändes det som. Detta är nog säsongens tuffaste bortamatch på alla vis. Därför är vi ledare så galet stolta över hur vi efter detta mål visar den oerhörda karaktären och kämpaglöden som dessa tjejer kan ta fram!
Tyvärr går även Elvis sönder i denna veva och vi måste snabbt ändra om och ta ner Martina på backen och gå ner på två centrar. Ur allt detta kaos som händer i andra perioden så växer det fram en urkraft i tjejerna som omvandlas till energi på planen som är en fröjd att se. Vi tränare försökte hela matchen att poängtera för tjejerna att hålla oss till vårt spel trots Lönsbodas fysiska och småfula spel med en del snack och en del som inte syns från läktaren men som tjejerna säger till oss när de kommer ut på bänken. Vi ville verkligen vinna denna match och göra det på bästa sätt genom att spela innebandy och hålla oss till vår plan. Och som vi gör det! Efter 13:02 får vi frislag en bit ut till vänster framför Lönsbodas mål. Vår kapten för dagen, Elsa R, får till ett riktigt bra skott som Jolina är framför mål och styr in på något vis. Precis vad vi pratat om innan match. In framför mål när skott kommer, viktigare och viktigare ju äldre tjejerna blir. Målvakterna börjar bli för bra och tar det mesta annars. 9 sekunder kvar av perioden så kliver Wilma in i målprotokollet för första, men inte sista gången ikväll! Wilma får bollen från Nathalie och drar till ett fruktat skott som sitter klockrent i krysset.
Inför period tre pratar vi igen om att det bla finns fria ytor i mitten och att Elsa ska försöka hitta utkast i mitten på löpande tjejer. Vi pratar även om att backarna kan lägga längre bollar, vilket vi ser att våra backar anammar under sista perioden och flera gånger är vi igenom, bla Jolina har ett friläge och bör nog få med sig frilägesutvisning men underligt nog inte någon utvisning för något av lagen i denna match. Efter 6:21 så tar återigen en elektrisk Wilma tag i det och sätter ett stenhårt skott i nedre borte. Så skönt mål kan vara!
Efter 12:48 så kliver återigen Wilma in i handlingen och avgör matchen med sitt 3:e mål och hattrick för dagen. Wilma snappar upp felpass från Lönsboda och trycker upp ett skott i krysset! Så otroligt skönt, men fortfarande fokuserade, drygt två minuter kvar. Elsa R spelar av sista 15 sekunderna genom att hålla i den i vårt hörn och vänder ut och in på 2 Lönsbodaspelare. Segern är vååååår!
Vi samlas snabbt i omklädningsrummet för att dra igång årets bästa segerjubel och glädjen gick inte att ta miste på, denna typ av segrar är de skönaste. Vi berättade för tjejerna hur otroligt stolta vi är över deras insats idag, så grymma tjejer från målvakt till sista forward. I dag gick vi ihop som ett lag och kämpade för varandra hela vägen ut.
Alva, som fick förra matchens Guldboll, delade idag ut bollen till en tjej som jobbar otroligt mycket över hela plan och gjorde några riktigt fina mål i dag; Wilma. Fin motivering av Alva och mycket välförtjänt Guldboll till Wilma i dag.
Vi vill även passa på att tacka våra supportar som stöttade oss från läktaren och era hejarop/ramsor hjälpte också till att få energi till våra tjejer.
Tack även till Nellie, Nathalie och Martina som hjälpte till att vända matchen till seger!
Med denna seger så är det även serieledning!