Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Gantofta IBK F04
1 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS F04
Gantofta IBK F041 - 4Åstorp/Kvidinge IBS F04

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 09 oktober, 18:15
Plats:Påarps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:17:15, Påarps Sporthall, Mullbärsgatan 8, Påarp
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Ta med såväl svart som vit matchtröja, men troligen kör vi med svart.
Vi startar som vanligt med en promenad, så se till att ha bra kläder/skor med.
Trupp:Agnes Dahlberg
Alva Nilsson
Elsa Jönsson
Elsa Rundbäck
Elvira Persson
Hanna Persson
Ida Månsson
Ida Pålsson
Jolina Camper
Moa Martinsson
Moa Pålsson
Nathalie Nilsson
Tindra Gidlund
Wilma Nilsson
Sammanfattning av seriepremiären mot Gantofta
2018-10-09 21:30
Äntligen seriepremiär!
En seriepremiär som, för ovanlighetens skull, spelades på en tidig vardagkväll i en hall som iallafall undertecknad aldrig hade varit i. Det var nog fler som inte hade varit i hallen, med tanke på att mer än halva laget irrade omkring på skolområdet ett tag innan hallen hittades.

Med matchstart 18.15 (mitt i kvällsmaten), så var det nog flera som möjligtvis hade slarvat lite med att äta ordentligt innan match för det var rätt så sega ben som inledde matchen. Det dröjde till den 8:e minuten innan vi kunde hitta målet då Alva satte dit bollen i mål efter att ha fått Gantoftas frislag rätt i famnen. Strax efter kunde Wilma göra mål från sin något ovana position, men vi anade att ytorna skulle finnas där för Wilma. Med en 2-0 ledning trodde vi ledare att det skulle lossna lite för spelarna, men bara ett par minuter senare reducerar Gantofta genom en styrning på sitt offensiva frislag. Vi går till pausvila med ledning 2-1, men det känns som det är en skakig ledning då vi inte tar löpningar och slarvar en hel del.
Den andra perioden blir kvällens bästa för vår del och den inleds på bästa möjliga sätt då Ida M kan utöka vår ledning efter bara drygt 20 sekunder. Inga fler mål i denna perioden, men vi snurrar på bra, tar "bra" skott som vi pratat om innan matchen och kommer upp lite i tempo. Vi råkar ut för en utvisning efter fem minuter, men spelar en fin box med bra jobb av spelarna. Efter 13 minuter är det så vår tur att få spela power play och de två minuterna är ett par av de bästa minuterna vi gör under matchen. Vi rullar runt bollen och tar bra avslut. Alla fem är med och jobbar fram möjligheter, men inga mål. Inför den sista perioden leder vi med 3-1 och påminner tjejerna om Gantoftas ganska så uppenbara spelsätt för kvällen. Vi anar också att de kommer att snäppa upp kampviljan ytterligare ett pinnhål så det gäller att vi glömmer bort att vi bara ätit äppelpaj som mellanmål under eftermiddagen och jobbar för fullt i 15 minuter till.
Den sista perioden blir nervös. Vi stressar vid fel tillfällen och tar det lugnt vid fel tillfällen. Istället för att hålla i bollen, så stressar vi framåt och istället för att ta en fullfartslöpning hemåt så springer vi på halvfart. Det är många tillfällen som Ida P i målet räddar oss. Fram till minut 12 är det fortsatt nervöst, men i den minuten så kan Jolle kontra in ett mål och nervositeten går ner lite grann. Med lite hårt jobb och en mini-punktmarkering av Gantoftas bästa spelare så tar vi med oss 3p och enbart ett mål insläppt mot laget som slog ut oss ur Skånemästerskapen i våras då de gjorde en kanonmatch.
Vi tackar Moa M och Nathalie som hjälpte oss i kväll. Ida P, som blev matchens lirare mot Engelholm i fredags, valde sin namne, Ida M till kvällens lirare med motiveringen "en spelare som jobbade hårt och som dessutom fick göra mål". Bra val och bra motivering!
Nu blir det lite vila, sedan tränar vi på fredag inför helgens två matcher, då vi först möter Gårdarike på lördagen och så Engelholm på söndagen!

/Björn

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort