FBC Engelholm F04-16 - 4Åstorp/Kvidinge IBS F04

Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:18:30, Ängelholms Idrottshall, Idrottsvägen 2A, Ängelholm
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Engelholm. Vi kör med svarta tröjor men ha alltid med även den vita.
Om vädret tillåter inleder vi som vanligt med en promenad innan vi har matchgenomgång.
Sammanfattning av matchen mot Engelholm
2019-01-26 15:54
Torsdagskväll och match borta mot Engelholm. Ett Engelholm som brukar bjuda på fint och juste spel och denna matchen var inget undantag. Engelholm består av enbart 05:or och är ett av södra Sveriges absolut bästa lag. Ett väldigt jämnt, tekniskt och löpstarkt lag.
Vi inleder starkt då Moa P efter drygt tre minuter skjuter ett fint skott förbi deras målvakt. Innan perioden är slut har dock Engelholm tagit ledningen med 2-1. Go känsla ändå i paus.
Den andra perioden blir en utav de allra målrikaste som vi någonsin spelat. Hela sju mål, varav fem inom loppet av 1 minut och 40 sekunder precis innan pausvilan. Engelholm får full utdelning på sitt fina passningsspel och kan gå ifrån till 6-2 innan vi får ordning på grejerna igen och kan reducera till 6-4 med tio sekunder kvar av perioden efter mål av Ida och Jolle. Jolle satte även vårt andra mål efter pass av Wilma.
Inför sista perioden gör vi lite ändringar i laget, men pratar även om hur vi ska stoppa deras anfallsspel och det lyckas vi med. Vi är heller inte jättelångt ifrån ytterligare mål, men Engelholm vinner rättvist.
Vi tar med oss att vi vinner sista delen av matchen med 0-2 och att vi har ett riktigt bra lag i gungning.
Vi håller dessutom med om vad tränarna i Engelholm sa efter matchen "dessa mötena är höjdpunkterna i seriespelet med två spelande lag".
Elsa R gav bollen till Moa P med motiveringen "en tjej som kämpade hela matchen, som gjorde mål och som dessutom spelade på tre olika positioner". Mycket bra val.
Domarteamet jobbade föredömligt och pratade hela tiden med tjejerna. En enkel sak, men så effektivt för att leda en match.
Vi tackar i dag Moa M och Nathalie för en riktigt väl genomförd match.