Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 04

Åstorp/Kvidinge IBS F04
2 - 3
FBC Engelholm F04-1
Åstorp/Kvidinge IBS F042 - 3FBC Engelholm F04-1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 oktober, 16:00
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:14:45, Åstorps Sporthall
Aktivitetsinfo: Vi börjar med en promenad och tar sedan laguppställning och taktik i klubbrummet. Kiosken bemannas 14.45 och sedan behöver vi stänga kiosken efter vår match. Sargen ska också ner efter vår match.
Kiosk: Ida M och Tindra
Sek: Wilma och Ida P
Sammanfattning av matchen mot Engelholm
2018-10-14 19:35
Andra seriematchen på två dagar och den tredje på fem spelades mot Engelholm under söndagseftermiddagen.
Vi pratade en hel del om hur Engelholm spelar inför match. Engelholm är en av favoriterna till att vinna serien i år och det gäller att man verkligen gör jobbet och är på tå.
Matchen inleds på ett mycket förtroendeingivande sätt för vår del och vi tar direkt tag i taktpinnen och fortsätter gårdagens fina spel. Vi pressar tillbaka dem och har god koll på deras offensiv och efter drygt 10 minuter får vi utdelning då Wilma ger oss ledningen. En ledning som i periodpausen kunde varit åtminstone något mer mål större. En mycket bra period från vår sida.
Den andra perioden hinner sedan knappt starta innan Jolle kan utöka ledningen efter pass av Ida M. 2-0 och det känns välförtjänt.
Efter vår chockstart märks det dock att Engelholm pratat ihop sig under pausen och de höjer sitt spel en nivå. Efter drygt tre minuter går det verkligen undan på Engelholms vänsterkant då nr 15 dribblar sig förbi hela vår högersida och säkert slår in reduceringen till 2-1. Överlag måste man imponeras över effektiviteten i Engelholmstjejernas avslut. Välplacerade skott när väl tillfälle ges. 2-1-målet är starten på en bra Engelholmsperiod och en mindre bra period från vår sida. Ett par markeringsmissar och lite svagt defensivt spel över hela banan gör att vi går till pausvila med underläge 2-3.
Tjejerna är lite deppiga i periodpausen inför den sista perioden, men försöker peppa varandra och vi ledare tycker verkligen inte att det är kört. Överlag känns det fortfarande som vi har ett övertag på motståndet, men det gäller att ta löpningarna, göra jobbet hem och spela enkelt.
Tredje perioden böljar fram och tillbaka. Vi släpper kanske lite på defensiven i jakten på kvitteringen och den är verkligen inte långt borta. Bollar som rullar under Engelholmsmålvakten och passerar precis utanför stolpen och bollar som räddas på ett mirakulöst sätt av deras duktiga målvakt. När det återstår ca tre minuter av matchen tar vi en time-out när vi får ett frislag och pratar ihop oss. Vi får ett bra tryck mot deras mål och kan med ett par minuter kvar av matchen börja spela utan målvakt. Trycket bibehålls under resten av matchen, men bollen vill inte in. Slutresultatet skrivs till 2-3. En förlust som känns lite onödig och svider rejält. Offensivt gör vi en mycket bra match, men vi slarvar lite defensivt.
Tack till inlånade Martina och Moa M som krigade på från back- och centerposition.
Jolle, som utsågs till matchens lirare i går, valde Alva till matchens lirare med motiveringen "en tjej som har fantastisk teknik och som skapade många chanser i dag". Bra val!
Nu laddar vi om inför bortamatch mot Lönsboda kommande söndag!

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort