Serie:Pantamera Flickor CD (F04/05) Svår Norra   Tabell >>
Samling:13:30, Bjärehovshallen, Folkungavägen 4, Bjärred
Vi kör högst troligen med svarta tröjor men ha alltid med även den vita.
Som vanligt försöker vi inleda med en promenad.
Sammanfattning av matchen mot Bjärred
2018-11-11 19:47
Match igen efter lite höstlovsuppehåll och redan under promenaden innan matchen var det ett lugnt men fokuserat lag som gick en sväng i Bjärred med högtalaren på högsta volym. Innan matchen pratade vi en del om hur Bjärred spelar, men mest om hur vi ska spela vårt spel och ta tag i taktpinnen direkt. Vi brukar ha som ovana att åka på baklängesmål, men spelade vi vårt spel och låg rätt i vår defensiv så visste vi att vi hade ett bra läge. Bjärred kom till spel utan poängförlust efter tre matcher och ställde upp med sitt bästa lag.
Direkt när domarparet blåste igång matchen såg man vilket lag som skulle föra matchen och vilket lag som, med bla stor hjälp av sin målvakts enorma utkast, skulle gå på kontringar. Vi tog som sagt hand om boll direkt och började direkt trycka ner Bjärred i deras zon. Efter drygt fyra minuter ger Wilma oss ledningen efter pass från Maja E. Wilma fick fritt i mitten och kunde placera in bollen bakom Bjärreds målvakt. Det resultatet står sig perioden ut, men åtminstone Ida M hade flera bollar som smet retfullt precis utanför ibland nästan öppet mål. Vi har en bra känsla i periodpausen, men kapten-Elsa och Moa P tycker ändå att vi kan få upp tempot ytterligare, inte gömma oss bakom spelare och slå de defensiva frislagen så som vi tränat på.
Den andra perioden fortsätter ungefär som den första och det är klart närmre att vi utökar ledningen än att Bjärred kvitterar. Bjärreds målvakt storspelar och gör den ena fantomräddningen efter den andra. Efter ca 10 minuter kan Bjärred inte stå emot längre när Wilma nästan exakt kopierar sitt första mål. Ledning 0-2 känns skönt och välförtjänt, men vi vet vad Bjärred kan och vilka jämna matcher det brukar vara mot dem, så vi slappnar inte av utan manar på varandra att jobba som ett lag. På bänken känns det ändå ganska lugnt. Det känns som om vi kontrollerar matchen.
I den tredje perioden så rivstartar Bjärred med sin superkedja som de satte ihop en bit in i första perioden. Det tar bara en minut så har de reducerat. En backhand som studsar oturligt på en klubba och förbi som vanligt säkra och duktiga Elsa J i målet. På något sätt kändes det som om tjejerna inte brydde sig om detta utan bara malde på. Det tar också bara mindre än två minuter för oss att återigen utöka ledningen. Moa P jobbar stenhårt längs högerkanten och hittar in till Alva som kan slå in bollen på volley helt otagbart förbi Bjärredsmålvakten. I denna fas av matchen märks det att Bjärredsspelarna börjar tröttna och knappt sex minuter in i den tredje perioden får så äntligen Ida M utdelning när hon håller sig framme och kan peta in en retur. En dryg minut senare så kan dock Bjärred lite turligt och efter en av flera domarmissar reducera till 2-4. Kunde gott varit fler avblåsningar åt båda hållen och framförallt lite tydligare avblåsningar, men tjejerna bryr sig inte utan är vana. Bjärred är som sagt rätt så trötta och kan inte skapa så många farligheter. De tar en time-out efter drygt 12 minuter, men det gör oss absolut ingenting utan vi kan i lugn och ro bara påminna om vad vi ska tänka på. Vi anar också att de kommer att försöka ta ut målvakten och försöka med 6-5. Återstoden av matchen fortsätter vi rulla på tre kedjor (som vi i princip alltid gör) och mot slutet är det riktigt nära att Moa P kan lägga in den i öppet mål, men bollen går precis utanför. Sista 20 sekunderna håller Alva och Elsa R i bollen i eget hörn och ytterligare tre poäng mot ett av de bästa lagen i Skåne och fortsatt serieledning är ett faktum.
Mycket bra lagjobb i dag och många fina kombinationer i anfallszon. Det är riktigt svårt att stå emot vårt spel under en hel match.
Hela laget gjorde en mycket fin och stabil insats, men vi riktar ett extra tack till inlånade Maja E (säker i backspelet), Moa M (grym i närkampsspelet som center) och Nathalie (vände och vred bort sin back flera gånger och nära att hamna i målprotokollet som vänsterforward).
Elsa R delade ut priset som matchens lirare till Tindra med motiveringen "en tjej som alltid är lugn och alltid på rätt ställe". Bara att hålla med. Klockren motivering.