Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Pojkar A Svår

FC Helsingborg P07-Blåsvart
3 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS P07/08
FC Helsingborg P07-Blåsvart3 - 4Åstorp/Kvidinge IBS P07/08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 februari, 11:30
Plats:Idrottens Hus A
Serie:Pantamera Pojkar C (P07) Svår Vår   Tabell >>
Samling:10:45
Grym vändning av P07/08 mot FCH!
2022-02-19 12:49

Idag var det bortamatch mot FCH Blå/Svart ett lag som skulle bjuda på ett bra motstånd och det visste vi. Här gällde det att vara med från start. Innan matchen kom igår så fick de plocka in en maskin för att tvätta golvet från klisterrester från Handbollsspel så matchen blev lite försenad.

Matchen startar och det är vi som tar ledningen med 0-1 redan efter 20 sekunder. Elias spelar bak bollen till Jakob. Jakob tar skott från backplats och bollen smiter in lågt vid sidan om målvakten. Äntligen så har vi brutit vår förbannelse med att tappa in mål i första bytet och lyckats vända det till att vi gör mål! Killarna var riktigt nöjda.

Lyckan var dock kortvarig för vid 3:53 så kommer 1-1 kvitteringen genom ett skott som går igenom backtäck och Oskar ser inte när bollen går förbi honom. Vi kämpar vidare och försöker få till ett mål men deras målvakt håller tätt. Vid 13:30 så utökar FCH till 2-1. Deras forward får gå fri på kanten och får på ett bra skott som sitter högt i nättaket.

 

Andra perioden kämpar vi förtvivlat för att få till en kvittering men bollen vill inte in och deras målvakt visar upp vad hon går för. Vid 13:34 så gör FCH 3-1 på en kontring där de har ett snyggt klapp-klapp spel och sista passen går mot en fri spelare som ska raka in bollen men bollen går oturligt via vår spelare in i målet.

 

Inför tredje så tar vi och snackar med killarna. Peppar dem för de spelar faktiskt riktigt bra. Vi manar på dem att ni har kapacitet att vända detta. Vid 2:25 så reducerar vi till 3-2. Det är Hugo R som passar till Oskar som tar ett ruskigt snabbt löp på vänsterkanten och sätter bollen bortre krysset. Nu tänds ett hopp hos killarna och vi ökar tempot. Vid 7:34 så kommer 3-3 kvitteringen. Det är Hugo O som passar över till Oskar som klipper till med ett läckert backhandskott i mål. Hela bänken vrålar sin glädje. Vi peppar på killarna att vi kan ta detta. Elias fångar upp en boll på mitten och drar sin gubbe kliver in mot mål och vispar in bollen till 3-4 vid 9:20. Nu är det ännu mera glädje i laget. Vi spelar nu smart och gör inga onödiga utfall. Vid 12:01 så tar FCH time-out för att göra en sista forcering. Vi står emot men Hugo O åker på 2 min för slag kanske lite hårt dömt i detta skedet av matchen. Vi skickar in en box-play formation och de gör ett enormt jobb. Vi käkar skott och krigar för varandra. Oskar är som en sköld i kassen! Vi får upp bollen i anfallet och Melker och Elias lyckas döda tiden på ett effektivt sätt och vi står slutligen som segrare i denna spännande match!

 

Poängfördelning:

Elias: 1+2

Oskar: 2+0

Jakob: 1+0

Hugo O: 0+1

Hugo R: 0+1

 

Summering av matchen:

Kul att vi har lyckats bli av med "Ett mål i baken i första bytet" förbannelsen och att det istället var vi som satte bollen! Vi gör en bra match och det visar på grym lagmoral att vända ett 3-1 underläge till en 3-4 vinst!

 

Stolta tränare

//Bonny, Henrik, Daniel, Kalle & Thore.

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort