Samling:18:30
Allt rasade sista 6 minutrarna
2018-11-26 21:50
Jimmy gjorde ett äkta hattrick
I fredags var H2 i Lönsboda för en tuff bortamatch. Allt såg helt okej ut i ca 54 minuter men de sista 6 vill vi helst glömma.
Starten på matchen är det svårt att klaga på, Det tar endast 32 sekunder innan Jimmy hittar Elias som trycker in 1-0 till oss. Kvitteringen kommer dock efter 3:37 då William Enkvist hittar rätt. 6:03 in i matchen åker comebackande Linus Senniksen ut två minuter för slag. Boxen gör ett bra jobb, men en halv minut efter vi blivit fullt kommer 1-2 till Lönsboda genom Mattias Pettersson. En jämn första period skulle bjuda på ett mål till och det är hemmalaget som gör även detta. Lite enkelt får Mattias Pettersson båga och skjuta 1-3 efter 15:11. Skotten i första perioden 6-10 till Lönsboda.

Andra perioden och lite småjusteringar skulle visa sig hjälpa. Först reducerar Jimmy till 2-3 efter 4:08 på pass från Wille. Vi fortsätter att spela bra och sätta press i exakt rätt läge och det ger resultat när Elias hittar Jimmy som kvitterar till 3-3 efter 11:29. Efter 13:00 drabbas vad som känns som ett frustrerat Lönsboda av en utvisning. Bra tålamod i vårt pp och efter 14:44 hittar återigen Elias Jimmy som trycker in 4-3 till oss. Ett äkta hattrick således. Vi hinner få en utvisning på Ludvig Leijon efter 15:23 och åter igen jobbar boxen fint och håller rent. Vi går till pausvila i ledning. Skotten i andra perioden 12-8 till oss.

Tidigt i tredje perioden får vi ett gyllene läge att utöka vår ledning då vi får chansen i powerplay efter 2:02. men närmre än Linus stolpskott kommer vi inte här. Vi har även ett fint läge när Filip Bertilsson kommer farande på bortre, men hemmakeepern gör en strålande förflyttning och räddar på mållinjen. Det känns som vi har ganska bra koll när Lönsboda slänger in en boll på chans som träffar en av våra backar på knät och hittar in i mål via en båge över Viktor. Tiden för 4-4 13:45 och André Bengtsson tillskrivs målet. Här händer något och vi tappar lite momentum. Lönsboda kan lite väl enkelt ta ledningen på frislag genom Robin Nilsson efter 15:33 och i samband med detta tar vi timeout. Detta ger ingen effekt tyvärr utan även 4-6 kommer väldigt enkelt genom André Svensson efter 17:10. Vi plockar ut målvakten och som ett brev på posten kommer 4-7 av André Bengtsson efter 18:35. 12 sekunder senare är raset ett faktum då Mattias Pettersson gör 4-8 på straff. I samband med detta blir det en dubbelutvisning. Vi fortsätter utan målvakt och kan reducera till 5-8 genom Linus Senniksen på pass från Elias. Detta blir slutresultatet. Skotten i sista perioden 9-10 till Lönsboda. Totalt 28-29.

Ja detta var en av de absolut tyngre förlusterna denna säsong. I 54 minuter spelar vi en riktigt bra bortamatch där framförallt andra perioden var riktigt bra. Jag vet inte vad som händer sista 6 minutrarna, men lite typiskt är detta för ett lag som inte har medflyt eller något vidare självförtroende just nu. Glädjande är att Första femman med Jonas, Filip, Elias, Wille och Jimmy fortsätter att spela fin innebandy. Wille gör en av sina bättre insatser och tar ett oerhört jobb för laget. Elias ligger bakom det mesta med 1 mål och 3 assist och Jimmy som det börjat lossna för rejält med 3+1 i matchen. I tillägg grymt stabilt spel av Kapten Jonas Nilsson samt Filip Bertilsson som endast 16 år gammal sköter sig riktigt fint.
Som så många gånger förr så får vi försöka ta nya tag. Nästa chans får vi på söndag då Palmstaden kommer på besök. Nu hoppas vi på ett jäkla stöd i hallen så vi kan ta hjälp av er och kämpa in våra första tre poäng.