Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IBK Höllviken H2
10 - 6
Åstorp/Kvidinge IBS H2
IBK Höllviken H210 - 6Åstorp/Kvidinge IBS H2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 oktober, 20:00
Plats:Halörhallen
Serie:Herrar Div 2 Skåne   Tabell >>
Samling:19:00
11 tappra föll i Höllviken
2018-10-29 18:35
Johan Jönsson var en gigant
Just nu flyter det inte på för oss. Vi är hårt drabbade av skador och sjukdomar och på torsdagkvällen var endast 8 utespelare tillgängliga till fredagens match. Två man tillkom dock på fredagförmiddag så vi kunde åka ner med 10 utespelare och 1 målvakt. Det sistnämnda skulle visa sig väldigt avgörande men vi tar detta från början.
Höllviken startar denna matchen i ett rasande bolltempo. Känns som de va fast beslutna att gå på knock. Bollen gick extremt fort och vi fick slita i defensiven. Det är också Höllviken som tar ledningen efter 5:14 genom Björn Eklund. Det är fortsatt hemmalaget som håller i taktpinnen, men vi har relativt bra koll och stressar inte upp oss. Vi ligger rätt och täcker mängder med skott. Efter 14:12 kommer vi i en av fler omställningar och Wille hittar Jimmy som kvitterar till 1-1. Kanske inte helt logiskt i detta läge, men här fick vi lite stopp på deras energi och matchen jämnades ut en aning. Efter 16:55 drabbas Höllviken av en utvisning, men tyvärr hinner vi bara spela 40 sekunder pp innan Jonas åker ut 2 minuter. Inga fler mål görs och skotten i första slutar 11-5 till hemmalaget.

Andra perioden som är vår bästa denna kväll startar med att Viktor Persson får för sig att gå själv från egen planhalva. En trevlig kroppsfint på mittplan och en distinkt handledare betydde 2-1 till oss efter 1:12. Denna period hittar vi riktigt många spelvändningar och vi spelar riktigt bra. Johan Jönsson avlossar ett skott och på returen trycker Sebbe in 3-1 efter 4:06. Vi fortsätter att spela bra och efter 11:13 drar Höllviken på sig en dubbelutvisning. 2 minuter 5 mot 3 alltså, men bollen vill ej in. Dock hinner hemmalaget inte hitta sina positioner utan 3 sekunder efter de blir fullt trycker Wille in 4-1 på pass från kapten Jonas. 30 sekunder senare är vi lite ouppmärksamma på ett frislag och Höllviken kan reducera till 4-2 genom Oliver Lundberg. Denna period blev en smärtsam upplevelse hur viktigt det är att spela tiden ut. Efter 19:45 tilldöms Höllviken straff som Fredrik Theander utnyttjar till 4-3. Med endast 4 sekunder kvar av perioden hittar domarna rätt, men väldigt hårt en 2+10 på vår målvakt Viktor. Eftersom straffet är personligt skall det avtjänas av honom själv och med endast en målvakt med oss så innebar det att Ludde ställde sig i mål. Han räddar frislaget och vi har med oss 4-3 inför sista perioden. Skotten i andra slutar 13-8 till Höllviken.

Ja snacka om utmaning. En utespelare i mål första 12 minuterna. Första 2 dessutom 4 mot 5 och numera endast 9 utespelare tillgängliga eftersom Ludde ej får komma in i spel ute igen. Vi håller tätt i boxen, men efter 2:57 kommer kvitteringen genom Oliver Lundberg. Efter 4:14 gör Höllvikens Julian Nihlén 5-4. Nu är det jobbigt att vara Åstorpare. Höllviken bombar på allt och dessutom får Sebbe känningar och vi är nere på 8 utespelare. Efter 8:49 tryter orken lite och vi drar på oss en utvisning för slag. Det är Jimmy som åker och i boxen så klarar vi ej att hålla rent utan 6-4 kommer efter 9:42, målskytt igen Julian Nihlén. Efter 11:59 kommer nästa utvisning då Johan åker ut. Även detta pp utnyttjar Höllviken då Fredrik Svensson gör 7-4 efter 13:03. Vi tar timeout efter 14:19 och spelar in pp och plockar keeper när vi kan. Efter 15:00 reducerar vi till 5-7 genom Jonas på pass från Jimmy. Efter 17:38 är det dags igen när Wille åker ut och även denna gång gör Höllviken mål genom Viktor Ottosson tiden för målet 17:53. Vi får återigen bra tryck i 6 mot 5 och Alex reducerar till 6-8 på pass från Jonas efter 18:31. 20 sekunder senare får Höllviken felaktigt ett mål godkänt då bollen går utanför planen och kastas in till Julian Nihlén som mer eller mindre på halvvolley lyfter in 9-6 då vi såklart inte hinner få in målvakten när bollen spelas igång på det sättet. När 10-6 kommer efter 19:13 även detta i tom bur så är såklart matchen förlorad. Skotten i sista perioden slutar 12-6. Totalt 36-19.

Ja vad ska man säga. Med den skadelistan vi har och dessutom sjukdomar där vi knappt kommer upp på 10 man på träningarna så är det tufft. Vi har haft extrem otur med detta denna säsong, men det dessa tappra 11 visade i fredags är jag otroligt stolt över. Vi ger oss verkligen aldrig utan sliter in i det sista. Det blev kostsamt att komma till spel med endast en målvakt och naturligtvis blev den 2+10 väldigt kostsam. Vi drar dessutom på oss ytterligare 3 utvisningar i sista perioden när vi skall jaga ikapp och det går inte. Sen till killarnas försvar så förstår jag när man slitit som vi gjorde att man kanske tar lite felbeslut i sista perioden. Detta tar inte bort stoltheten jag känner för killarna och jag ser med tillförsikt fram mot nästa match i serien. Jag tror att när det väl lossnar för oss så kommer poängen börja trilla in. Nu har vi ända till den 6 November på oss att få tillbaka nån skadad och sjuk spelare så vi kanske kan få ihop 13 man nästa gång.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort