Åstorp/Kvidinge IBS
13 - 5
VV-84 SK Bjuv
Åstorp/Kvidinge IBS13 - 5VV-84 SK Bjuv

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 oktober, 18:45
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Skånemästerskapen by Hedbergs Bil Herrar Slutspel   Tabell >>
Samling:17:45
Knockout och nu väntar SSL motstånd
2017-10-12 19:35
På onsdagkvällen tog vi emot division 2 laget Vv84 i skånemästerskapens 16-delsfinal. Efter uppvärmningen kände jag mig lite orolig att vi inte riktigt var taggade denna kväll. Jag hade fel.
Period 1
Vi rivstartar och tar tag i taktpinnen direkt. Vi spelar med få tillslag och sätter en jäkla fart på bollen. Efter 4:16 tar vi ett snabbt frislag då Loman petar till Jonas Nilsson som hänger dit 1-0. 21 sekunder senare jobbar Adam Pettersson till sig bollen vid halva plan och hänger dit 2-0 och även 3-0 kommer efter 8:59 då André Bertilsson gör mål på ett fint förarbete av Fabbe Enroth. Nu går det undan, ca 30 sekunder efter det så reducerar Linus Senniksen till 3-1 men drygt en minut senare kommer 4-1 av Fabbe assisterad av Wenell. Efter detta tar det hela 6 minuter innan nästa mål kommer. Å andra sidan kommer både femman (Aron)och sexan (Fabbe) inom loppet av 30 sekunder. Fabbes mål är för övrigt matchens prestation. Ett hemjobb som startar uppe vid offensivt mål, vid drygt halva planen har Fabbe jagat ikapp motståndaren och vunnit bollen. Då startar en soloprestation där han glider förbi allihop och distinkt sätter dit bollen. Efter en sanslös urladdning har vi med oss 6-1 efter första perioden. 
Skott Å/K-Vv84 8-5

Period 2
Det är svårt att göra annat än berömma i pausen. Oron man har i ett sånt läge är att vi slår oss till ro och bjuder in motståndarna i matchen för att man kanske går ner i intensitet. Det tog 24 sekunder för Jonte Rosengren att visa att vi tänkte spela alla 60 minuter idag då han gör 7-1 på pass från Wenell. Vi drabbas av en utvisning på Rasmus Magnusson efter dryga 6 minuter men boxen håller rent. 8:54 in i perioden kommer 8-1. Målskytt igen Jonte Rosengren assisterad av Robin Rolf. Vi skapar mängder resten av perioden men siffrorna stannar där och vi har en betryggande 8-1 ledning efter 2 perioder. 
Skott Å/K-Vv84 8-6

Period 3
En del ändringar då samtliga som startat matchen på sidan byttes in gör att det blir nytt i alla tre femmorna. Vi får chansen att spela powerplay i början av sista perioden och det tar ca 1 minut för oss att utnyttja detta. Robin Rolf gör 9-1 efter bra förarbete av Filip Loman. 14 sekunder senare så smäller det rejält när Oliver Bellman drar till och bollen sitter klockrent i krysset. Även denna gången är forecheckingen nyckeln och det är Aron som jobbar fram detta.Det blir en lite svängigare matchbild nu då Vv naturligtvis gett upp detta samtidigt som vi också går ner lite i energi då vi känner att matchen är klar. En reducering kommer genom Philip Svensson och vi svarar snabbt med 11-2 genom Sebbe Olofsson. Andy hinner rädda en straff men i efterföljande boxplay reducerar Vv till 11-3 genom Casper Engdahl med en riktig projektil. Samme man gör även 11-4. Vi svarar med två mål genom först Adam Pettersson sedan Ludvig Leijon innan Vv:s Philip Svensson avslutar dagens målkavalkad och spikar siffrorna till 13-5.
Skott Å/K-Vv84 14-8 Totalt 30-19

Vi gör idag en riktigt bra match där de två första perioderna är strålande. Kan vi komma upp i denna arbetsinsats och spela med detta tempo så tror jag vi kommer kunna störa många av de topptippade lagen i serien. Återigen så gör Fabbe Enroth en riktigt bra match och är kvällens Kung. 2 mål och 2 assist från hans klubba och lägg där till ett enormt uppoffrande jobb över hela banan. Jonte Rosengren fortsätter att leverera och Filip Loman visar återigen hur viktig han kommer vara för oss i år. Återigen skulle jag kunna rabbla hela laget. Vi har nåt häftigt på gång. Det var kul att det även denna kväll var välfyllda läktare och jag hoppas alla kommer tillbaka och att det fylls på ännu mer. 
Denna seger innebär att vi kommer få finbesök då det i nästa omgång väntar SSL besök i form av Höllviken. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det såg ut samma period förra året. Hade någon då sagt till mig att vi kommer spela 8-delsfinal mot SSL laget Höllviken hemma i DM hade jag nog inte riktigt trott på det. 
Nu blickar vi mot nya utmaningar och nästa är en rejäl sådan. Min gode vän Roger Nielsen och hans Åby tar emot oss redan imorgon kväll i Klippan. Matchstart 19:30 så har ni inget planerat denna fredagkväll så kom och titta in ett häftigt derby.
Jonas Daneborn Stålhammar

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort