Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS H3
9 - 1
Emmaljunga GOIF
Åstorp/Kvidinge IBS H39 - 1Emmaljunga GOIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 november, 19:30
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Herrar Div 3 Norra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Hattrick av Cavani mot Emmaljunga
2017-11-25 12:35
Foto: Bonny Lindberg
Efter förlusten mot Båstad så var det viktigt att studsa tillbaka direkt. Det var Emmaljunga som på fredagkvällen fick lida för vår revanschlust.
Vi har de senaste matcherna haft förtvivlat svårt att komma igång från start så jag testade att börja matcha två kedjor lite hårdare från start där tredjelinan kom in vart femte byte. Effekten av detta var egentligen att det var just tredjelinan som kom till att sätta tonen och driva tempot i matchen och första och andra linan fick försöka haka på detta. Man såg tidigt att Emmaljunga skulle "parkera bussen" och satsa på kontringar. Extremt lågt försvarsspel gjorde det trångt och svårt att hitta ytor. När så Cavanis kedja får sitt första byte så höjs tempot ordentligt och de får en riktigt bra snurr och skapar. Detta nyttjar nästa kedja och efter 6:36 hänger Jonte in 1-0 på pass från Larre. 23 selunder senare kommer 2-0 av Loman framspelad av Elias. Dessa två mål vill jag påstå är en ren frukt av att Cavanis lina tog beskedet om mindre speltid på helt rätt sätt och verkligen ville visa när de fick sina byten att de ville spela mer. Vi fortsätter att ha mycket boll och skapar chanser men går skotten inte i täck så satt en mycket kompetent Anders Lindberg i Emmaljungas mål. Vi skulle dock få hål till slut efter ett snabbt passningsspel så slår Adam Persson in 3-0 efter en fin pass av Bellman. Emmaljunga skulle dock få sista ordet i första perioden när Sebastian Nilsson kontrar in 3-1.
Skotten vinner vi med 11-1
Andra perioden är vi inte bra, matchen känns avslagen och det är svårt att få igång tempot då Emmaljunga ligger väldigt lågt och vill dra ner tempot Det händer inte jättemycket men vi får chansen att få igång något när Emmaljungas Patrik Johansson drar på sig 2 minuter efter 11:16. Tyvärr så rinner sinnet över och vi drar på oss en 2+10 i samband med detta så det blir inget powerplay för oss och matchen känns fortfarande oviss eftersom vi inte får hål på dem och 3-1 är en bräcklig ledning. Som nämnt tidigare så har lina tre visat gott gry så nu är vi uppe och rullar normalt på tre femmor. Det är också dem som gör att vi får andrum när Bellman med en kanonpass hittar Cavani som styr in 4-1 efter 15:26. Nästa gång dessa herrar är på banan så kommer även 5-1. Återigen är det Cavani som gör målet, denna gång står Wille för assisten. Vi har med oss detta in i sista periodpaus. Skotten i andra perioden vinner vi med 10-5.
Vi fortsätter att rulla på tre femmor och låter Ludde Eriksson komma in istället för Oliver. Cavani var på spelhumör och var sugen på mer. 3:52 in i sista perioden gör han 6-1 och fullbordar han sitt hattrick assisterad av Adam Pettersson. Nu är matchen såklart avgjord och killarna verkar tycka det är rätt kul att spela. Elias Björkman utökar till 7-1 assisterad av Sebbe och 7:37 in i perioden kommer 8-1 genom Wille assisterad av Cavani. Spiken i denna matchen får Jonte sätta när han trampar in och dundrar upp 9-1 i krysset. Passningspoängen går till Aron.
Vi vinner skotten i sista perioden 17-5 och totalt med 38-11

Något jag missade efter Båstadmatchen var att berömma domarna Björn Grahn och Jörgen Neuenhofen. När dessa två herrar dömer är det alltid kul att stå i båset. Dom är helt enkelt det bästa domarparet i serien och har alltid full kontroll på matcherna. Idag var inget undantag så jag hoppas verkligen vi stöter på dessa fler gånger.
Glädjande är att vi studsar tillbaka direkt efter en förlust. Vi kan bara fokusera på det vi skall göra så får de övriga lagen sköta sitt. Jag är jäkligt glad och stolt att vårt lilla snack i torsdags verkar gått in hos spelarna och det som linan Bellman, Oliver (första halvan) Ludde Eriksson (Andra halvan) Cavani, Wille och Adam Pettersson gör idag blir man glad av att se. De tog till vara på sina byten och skapade mer speltid för sig själva genom att bevisa att de skulle spela mer. Den kedjan sätter tonen och gör att vi får det reslutatet vi ville genom att gå 5-1. Det är också kul att alla kedjorna spelade plus idag. Fabbe Enroth visar igen att han verkligen kan användas som back (tål att funderas på). 
Viktor Jensen hade en svår match men skötte sig återigen väldigt bra och är stabil.
Det som verkligen värmde igår var att Loman och Wille ger bort sina sista byten till Danne Hallberg som äntligen är tillbaka efter 1 års rehabträning och är ju otroligt nära att spela fram Sebbe till ett mål. Välkommen tillbaka Danne.
Nästa helg är vi spellediga innan vi avslutar höstsäsongen med bortamatch mot Hjärnarp den 9:e december. Nu skall vi göra allt vi kan för att fira jul och nyår som serieledare.

Intervju med Danne och Cavani här
Highlights här

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort