Åstorp/Kvidinge IBS H3
7 - 4
IBK Helsingborg
Åstorp/Kvidinge IBS H37 - 4IBK Helsingborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 oktober, 14:00
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Herrar Div 3 Norra Skåne   Tabell >>
Samling:13:00
Premiärseger
2017-10-08 18:04
Seger med 7-4, 3 poäng mot ett lag vi förra säsongen tog 0 av 6 poäng mot. Frid och fröjd?? Ändå sitter jag här med en konstig känsla efter matchen. Jag återkommer till det lite längre ner i texten.
Period 1
Hur vi skulle spela hade vi gått genom. Vi har enormt mycket bollinnehav. Men i ärlighetens namn så händer egentligen ingenting. Helsingborg är inte speciellt stressade av att vi håller i bollen. Dom ligger bekvämt och täcker ytor och vi skapar i stort sett ingenting. Istället är det Helsingborg som bestämmer sig för att gå på ett av sina sällsynta anfall och efter 10:48 kommer 0-1 av Daniel Stifors på en omställning. Perioden fortsätter i samma anda. Det känns som att det vi inte ville skulle hända händer. Helsingborg får matchen till det tempo de vill spela i och även 0-2 hinner komma innan perioden är slut. Det är Johan Sangeus som på ännu en omställning står fri på bortre och rakar in bollen efter 19:05. Detta resultat har vi med oss in efter första.
Skott Å/K-Helsingborg 2-5

Period 2
Med tanke på endast 2 skott på mål i första perioden så pratade vi om mer tydlighet, gå rakare på mål och spela med lite rörelse. Vi får utdelning direkt då Jonte Rosengren spelar fram Filip Loman som reducerar till 1-2 efter endast 38 sekunder. Efter 2:12 så tilldöms Helsingborg en straff då en ganska harmlös lyftning friställer en Helsingborgspelare och Johan Jönsson tvingas låsa klubban (en så kallad bra utvisning att ta). Straffen avvärjs dock. Boxen reds ut och vi känns lite hetare nu. Tar lite löpningar för varandra och får förbi fler avslut genom första täcket. Vi kvitterar efter 5:42. Bollen passerar alla fem i femman med ett tillslag och hamnar hos Larre som gör sin gubbe och serverar Jonte Rosengren som stänker in 2-2. Efter 12:35 åker vi på ännu en tvåa, denna gång på Fabian Enroth. Även denna gången jobbar boxen fint och vi håller tätt. Revanschen skulle också komma. Efter ett av sina starka genombrott som Fabbe utvecklat i år så serverar han bollen till i andra perioden inbytte André Bertilsson som distinkt stänker in 3-2 efter 17:21. Med 18 sekunder kvar av perioden får vi chansen i powerplay men inget av värde hinner skapas där.
Skott Å/K-Helsingborg 8-8

Period 3
Här handlar det om att fortsätta driva tempot och på inget sätt slå av på takten. Vi börjar perioden i powerplay men får ingen utdelning. Vi får chansen i ett nytt pp då Johan Sangeus åker ut för slag efter 2:59. Vi testar vår andra pp lina men inte heller de lyckas göra mål. Dock strax efter att Helsingborg blir fulltaliga så avslutar Robin Rolf ett snyggt kombinationsspel med Jonte Rosengren med att stänka in 4-2 väldigt distinkt. Tiden för målet 5:25. Det känns rätt bra för tillfället och att vi kontrollerar matchen. Därför känns det väldigt snöpligt när Bobby Sjögren från dålig vinkel via en fot reducerar till 4-3 efter 12:39. Ett viljemål från Emil Larre Larsson efter 17:36 borde inneburit spiken...... men.... en timeout från Helsingborg. Ut med deras keeper och vips 24 sekunder senare så ligger 5-4 i buren. Återigen Bobby Sjögren från närmast obefintlig vinkel. Nu känns det som allt händer sista 2 minuterna. Direkt efter reduceringen svarar Andy för en sjuk räddning när vi tappar en spelare i vårt slott som från typ en halvmeter klipper till men en makalös reflexräddning av Andy gör att vi ännu leder. I samma byte har Helsingborg en boll i ribban så just nu känns det bara som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Därför känns det enormt befriande när Loman bryter och spelar Jonte fri som lägger in 6-4 med 33 sekunder kvar. Ytterligare 10 sekunder senare så spikar Adam Pettersson slutresultatet till 7-4, även detta i tom bur. 
Skott Å/K-Helsingborg 9-7 Totalt 19-20

Jag nämnde inledningsvis den konstiga kluvna känslan. Naturligtvis är tre poäng på kontot skönt och jag tycker inte på något sätt att 7-4 inte speglar helheten av matchen. Det som oroar mig är att vi i slutändan om vi skall vara helt ärliga har en jäkla tur att vi vinner denna matchen över huvudtaget. Vi har 0-2 efter första. Straff emot oss med ställningen 1-2 och att vi får ett sån enormt tryck mot oss i slutet. Jag tycker vi skulle spelat av detta på ett bättre sätt. Med lite distans nu känner jag mer en glädje än kluvenhet. Jag är glad att de små justeringar vi gjorde resulterade. André byts in och gör mål och vi tar tre poäng så något blev ju rätt till slut ändå. Jag tror att det var en hel del premiärnerver som spökade. Jag kände dem själv också. Helsingborg är ett svårspelat lag och jag tror fler kommer känna av det i år.
Nu blickar vi vidare mot nästa uppdrag som är division 2 laget VV84 i DM:s 16-delsfinal. Matchen spelas på Onsdag i sporthallen kl 18:45.
Hoppas på samma uppslutning.
Jonas Daneborn Stålhammar 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort