Säsongen 23/24 tränar vi måndagar 18.30-20.00  i Kvidingehallen och torsdagar 18.30-20.00 i Arena B.

Kiosk- och evenemangsansvarig: Fredrik Bjärnor tillsammans med Malin Camper Johansson

Lotteri- och Ravelliansvarig: Sara Andreasson

Vinst mot Häljarp 9-3
2023-12-12 07:39
Ladda album (+12 bilder) >>

Tjejerna tog en välförtjänt vinst i Häljarp. Slutresultatet blev 9-3.  Matchens Fair play- lirare blev Annie.

Målskyttar:  Selma 4, Klara 2, Wilma La,,Lova GB, Annie

Oavgjort i Vellinge mot Gårdarike, 3-3
2023-12-12 07:34

I lördags åkte vi till Vellinge för att möta Gårdarike. De sätter fart med en gång och får in ett mål redan efter 2:24 i första. Vi känner dock att ingen panik sprider sig i laget utan vi börjar rulla runt. Stundtals spelar vi ett fantastiskt innebandyspel. Vi har verkligen övertaget i matchen men får inte riktigt in bollen. 11:25 får vi ett frislag vid mittplan som Julia förvaltar väl och det blir 1-1. Vi fortsätter vårt fina spel och radar upp chanser. Med bara minuten kvar av första perioden håller sig Ellen framme och vi går till vila med ledning 2-1. Vi snackar om att fortsätta göra löpningar och rulla fint.

Precis så gör tjejerna och Gårdarike har inte många chanser på hela andra perioden medan vi har mycket boll, rullar runt men får inte in den i mål.

I tredje perioden åker vi på en 2+2. Enligt oss lite hårt dömt. Under dessa 4 minuterna sliter boxen järnet och trots att vi är en man mindre har vi ändå mer boll än motståndarna. När det är mindre än 3 minuter kvar kvitterar Gårdarike och minuten efter tar de ledningen 3-2. Detta känns såklart otroligt tungt för oss, då det är vi som varit det bättre laget. Vi bestämmer oss dock för att inte ge upp utan tar en timeout. Snackar ihop oss om att satsa framåt och sätter in vår pp-kedja. Vi får direkt tryck på motståndarna och har flera heta chanser. Med 30 sek kvar av matchen får Annie in bollen Underbart! Ytterligare någon farlig chans får vi till men slutresultatet blir 3-3.

Vi är såklart glada över att ha vänt underläge 3-2 och får med oss en poäng hem. Det är starkt av tjejerna att inte ge upp. Men det var ändå med en viss bitterhet vi lämnade Vellinge. Vi är klart bättre än Gårdarike hela matchen. Rullar riktigt fin innebandy men får inte in bollen. Kanske lite ofokuserat i avsluten, en hel del oflyt och en duktiga målvakt hos motståndarna gör att vi inte får med oss alla tre poängen hem. Tycker hela laget spelar bra och visar fin kämparinställning. Vi tycker dock att Klara sticker ut lite och gör en av sina bästa matcher och blir utsedd till matchens fair-play spelare.

Vi ledare är stolta över vilket fint innebandyspel tjejerna har. Det vi behöver jobba med är att hålla fokus på spelet och inte på motståndare eller domare. Viktigt att ha tålamod, fokusera på rätt saker och vara positiva.

Målskyttar: Julia, Ellen, Annie

Torsdagsmatch mot Hjärnarp
2023-12-09 08:06

Det blev en härlig  vinst med 5- 1 mot Hjärnarp i flickor C-serien.

Matchen börjar avvaktande och tafatt från vår sida. Vi får ha mycket boll på egen planhalva men har svårt att etablera något riktigt spel på motståndarnas sida. Hjärnarp springer mer och vinner fler närkamper i första perioden. Det är också Hjärnarp som tar ledningen i matchen i slutet av den första perioden.  Vi pratar i pausen om att ta fler löpningar, våga mer och ta initiativet i matchen.

Andra perioden börjar bättre och få får till 4 skott under de första två minuterna. Efter 4 minuter är det Alva som bågar runt målet och får in bollen till Klara som är på plats framför mål och sätter 1-1.

7.18 åker Hjärnarp på en utvisning för  felaktigt byte. Vi får inte till så många målchanser som vi skulle vilja även om tjejerna spelar runt bollen bra. 12.35 är det åter dags  för powerplay efter att Hjärnarp får en utvisning för  otillåten trängning.  Tjejerna till ännu bättre spel och många riktigt bra målchanser, men Hjärnarps målvakt ser till att stänga igen.

I den tredje perioden inleder Hjärnarp med ett stolpskott efter 3 minuter. I anfallet efter serverar Alva en genomskärare till Tindra som gör 2-1 till ÅKIBS. Hjärnarp tar time out och  strax därefter är det Nellie som skjuter utifrån och Nowalee får till en  styrning in i mål. 3-1 på tavlan. Bara minuten efter gör Alva en fin pass till Tindra som sätter 4-1.  Matchens sista mål startas av Celine som gör ett mycket fint utkast till Alva som drar sin spelare och får fram billen till Tindra som skjuter. Klara är på plats och sätter dit  returen och vi har  5-1.

Målskyttar: Klara 2, Tindra 2, Nowalee

Matchens Fairplay-spelare i ÅKIBS blir Alva Sandberg som gör tre assist i matchen  och Hjärnarps målvakt Milli Carlsson som storspelar i målet. Extra plus till Nellie Persson som spelar stabilt i försvaret, vinner mycket boll bakom mål och serverar fina passningar hela matchen.

Vinst mot Munka
2023-12-07 10:11
Matchens Fair play spelare: Cornelia Bjärenstam Otzen och Lova Gran Borg

Helgens enda match var mot Munka Ljungby. Lite sjukdom i Å/K-laget, men vi fick snabbt in ersättare. Det är bra att vara en stor trupp, både på träning och match.

Munka tar ledningen i matchen efter 18 sekunder. Det är Cornelia Bjärenstam Otzen som gör ett fint inspel från hörnan som Maja Nordén sätt i mål.  Vi kommer igen och gör 1-1 i nästa byte. Det är  Lowa B som sätter  retur efter skott av Mia.  2-1 gör vi efter 10 minuter spel. Vi spelar runt  inom laget, säkert 10 passningar, och sedan är det Lowa som passar över  till Mia som gör mål. Så jäkla snyggt! Det är samma femma som gör 3-1. Denna gången är det Annie som passar till Lowa B.

I andra perioden  pressar Munka högt. Nellie jobbar bra i egna hörnan och får fram Bollen till Erica som bryter igenom och sätter 4-1.

I tredje perioden tröttnar Munka något och vi tar över mer och mer.  Wilma ökar på ledningen till 5-1 efter pass av Klara. Det är mål även Wilma som gör matchens sista mål, 6-1, ass av Ebba,

En stabil seger med 6-1 mot Munka som inför matchen låg tvåa i tabellen

Målskyttar: LowaB 2, Wilma 2, Mia

5-0 mot Gantofta i Flickor D
2023-12-07 09:49

Söndagen bjöd på match i Gantofta-hallen i Flickor D.

Vi tar ledningen i matchen efter 3 minuter när Wilma går  runt mål  och lägger in till Selma som gör 0-1. Efter 13 minuter får vi  powerplay. Tjejerna håller igång bollen bra  bra. Julia tar skott utifrån och Mia sätter returen, vilket betyder 0-2.

I andra perioden äger vi mycket boll och Gantofta anfaller genom kontringar. Vi gör 0-3 efter 12 minuter, Julia spelar in till Wilma La som gör mål.  12 sekunder efter gör LowaB 4-0. Målet föregås av bra jobba av Ellen som  jobbar upp bollen passar över till Nike som skjuter.  5-0 gör Madde på retur efter skott av Selma. skjuter

I tredje perioden får vi en utvisning och vårt boxplay spelar mycket bra. Vi äger mycket boll i hela prioden men det blir inga fler mål i matchen.

Vi gör en bra match där vi har mycket boll. Vi vinner matchen med 5-0. Matchens Fair play-spelare blir Julia som peppar både från banken och inne på banan.

Målskyttar: Selma, Mia, Wilma La, Lowa B, Madde

Danskt lag i Kvidingehallen
2023-12-07 09:29
Annie matchens Fair Play spelare

I Flickor  C spelar danska laget Vanlöse. Eftersom det var 25-års jubileumsfirande i Arenan fick vi spela i Kvdingehallen

Vi har mycket boll i början av matchen. Första målet kommer efter 4 minuter. Det är Mia som passar  ner till Annie som lägger in till Nova som sätter 1-0. 2-0 gör vi efter ett långt utkast från Celine där Mia sedan drar målvakten och lägger in 2-0.

Halvvägs in i andra perioden blir det en dubbelutvisning efter gruff. I fyra mot fyra-spelet gör Selma 3-0. I slutet av andra perioden får Vanlöse ännu en utvisning, denna gången för slag efter att Erica vinner boll och kommer fri.

Vi startar tredje perioden med powerplay, men får inte riktigt fart på bollen. Efter powerplay gör istället  Vanlöse 3-1 när vi inte får bort bollen framför eget mål.  Matchens nästa mål, 4-1,  görs av Annie på egen hand. Hon vinner boll på mittplan, sätter fart och  sätter bollen lågt vid bortre stolpen. Ellen jobbar hårt och lyckas tvinga Vanlöse till att ta ännu en utvisning. Denna gången är det bättre rull i  powerplay. Tjejerna är rörligare och byter positioner.  Powerplay ger utdelning, 5-1, genom Selma som sätter 5-1 i krysset.  Matchens sista mål görs av Annie efter finfint passningsspel.

Målskyttar: Annie 2, Nova, Mia, Selma

Bilder från FCH matchen 18 nov
2023-12-06 10:20
Ladda album (+7 bilder) >>

Här kommer några bilder som Bo tagit. Han tog många men valde bara några stycken att ladda upp. Förhoppningsvis kommer de komma många fler foton från honom i framtiden.

Förlust mot Malmhaug
2023-11-29 14:49
Matchens Fair play spelare: Nike Ahlin och Cindy Dam

Det är härligt med matcher på helplan och fin inledning med line up för både ÅKIBS och Malmhaug. Det är en bra första period med många  målchanser åt båda hållen.

I den andra perioden får vi en utvisning för otillåten trängning. Vårt boxplay jobbar  bra och vi får en straff när Erica lyckas få ett friläge.  Inget mål utan även andra perioden blir mållös.

Även tredje perioden är jämn och båda lagen försöjker på alla sätt och vis få bollen i mål.  10.17 in i tredje perioden gör  Malmhaug matchens första mål genom Cornelia Lorentsson.  Vi försöker etablera spel på Malmhaugs planhalva men tyvärr är det istället dom som gör 2-0 genom Denise Kemi Rehnborg.

Vi får se en bra innebandymatch med bra spela och hårt jobb av alla tjejerna på banan. Idag var Malmhaug vassare i  sin avslut, men vi kommer igen.

Forza ÅKIBS

5-3 mot FCH i Flickor D
2023-11-29 14:23
Matches Fair playspelare: Nike Ahlin och Tekla Wetsberg

Morgonmatch i arenan mot FCH i serie Flickor D. FCH börjar matchen bäst och har också matchens tre första avslut Vi kommer igen, men det är  FCHs Anna Modig som gör matchens första mål, 0-1. Vi kommer igen och Selma, Wilma och Tindra jobbar in en boll i mål som tyvärr blir bortdömt för slag. De ger sig inte utan skapar en ny chans i anfallet efter. Det är Selma som lägger en fin passning  till Tindra som gör 1-1. I slutminuten av fösta  perioden får vi  inte bort bollen framför eget mål och FCH för 1-2 genom Hannie Hakala.

I andra perioden har vi bra press mot FCHs mål och  det ger  utdelning. 2-2 gör Nike efter pass från Ebba.

Tredje perioden startar med att FCH åter tar ledningen i matchen genom Miranda Joonas. Den tredje perioden är vår bästa period i matchen. Vi vågar spela runt mer. 3-3 gör Ebba efter att Madde vinner boll vid sargen och passar in till Ebba som står redo vis första stolpen.  Vi ökar på  4-3genom mål av Selma efter fint  inspel från Wilma. Matchens sista mål görs  efter att Mia jobbat hårt bakom mål, försökt gå in köksvägen och Klara är på plats och trycker in returen.

Målskyttar: Tindra, Nike, Ebba, Selma, Klara

Vi vinner en jämn och tuff match mot ett bra FCH. Det är starkt att komma igen efter att ha legat under 3! gånger i matchen. Också härligt att vi har fem olika målgörare i matchen.

Extra plus till Madde  som jobbar hårt vid sargen hela matchen.

Vinst mot Vv84
2023-11-15 18:58
Härligt at många av tjejrna i laget som inte spelade denna matchen var och hejade.

Istället för träning blev det match i Brogårdahallen i måndags. Vi startar lite tveksamt och tafatt i  början av matchen. Matchens första mål kommer efter 3.54 när Erica bågar in och gör 1-0.  I nästa byte gör samma femma 2-0 efter att Ebba vid ett frislag  petar vid  till Erica som sätter dit 2-0.  3-0 gör Annie som gör sig  fri från mitten och sätter dit. 4-0 målet föregås av säkert  20 passningar, där hela hela femman är inblandad och  till slut är det Lowa B som passar till Mia som gör 4-0.  Vi pratar i pausen om att hålla bollen inom laget och att få med backarna i vårt anfallsspel.

I andra perioden tappar vi lite av vårt fina spel och det är mycket duttande framför mål eget mål.  Vvs nr 6, Melina, tar bollen och sätter den  snyggt i krysset vilket innebär 1-4 på tavlan.  5-1 gör Ellen som jobbar hårt framför mål, ass av  Madde.  Vi fortsätter att jobba hårt och 6-1 gör Klara som gör sig  fri från mitten och säkert placerar bollen i nät. Även nästa mål är Klara inblandad i, Klara slår in bollen på frislag från hörnan och Ellen gör sitt andra mål i perioden och vi har  7-1 när det är dags för periodpaus två.

Direkt i första minuten gör Vv sitt andra mål genom nr 3, Milla.  Det är ett frislag som går in vid borte stolpen.  Vi måste bli bättre på att  täcka framför mål vid frislag.  Vi jobbar på i tredje och vårdare bollen något bättre än i andra perioden. Vårt 8-2 mål  gör Ebba på egen hand när hon pressar bakom Vvs mål, snor bollen och och sätter den i mål.  Tjejerna jobbar på bra och skapar många fina målchanser. Vvs målvakt är superduktig i målet.  9-3  gör Annie genom att sätta bollen i krysset efter  ca 6 minuter, assisterad av Mia.  Annie gör även 10-3, hattrick i matchen,  efter inspel av Lowa B.

Vi gör en bra match och extra beröm till Nellie som alltid vårdar bollen väl och ser till att vi håller den inom laget.  Riktigt roligt att många av tjejerna i laget  som inte spelade denna matchen ändå kom och hejade. Forza ÅKIBS

Målskyttar: Annie 3, Ellen 2, Erica 2, Klara, Mia, Ebba,

Härlig vinst mot Gantofta i Kvidingehallen
2023-11-13 08:49

Helgens match i Flickor C spelades i Kvidingehallen eftersom det var poolspel i Arenan.

Gästande lag var Gantofta. Det blir lite annat spel i Kvidingehallen eftersom planen

är lite mindre.

Matchen startar i ett högt tempo.  Det är Gantoftas Alma Zernell som gör matchens första mål med ett skott som går in vid första stolpen. ÅK-tjejerna jobbar på och framförallt andra femman får bra tryck mot Gantoftas mål. Med tre minuter kvar av första perioden kvitterar Mia till 1-1, ass från Klara. Vi fortsätter skapa många målchanser och Annie tar sig igenom hela Gantofta försvaret och får fram bollen till Wilma La som gör 2-1 med 1 minut kvar av perioden.  Direkt efter spelar Mia fri Nova som ser till att vi får en straff. Mia sätter säkert dit straffen som ger oss 3-1 inför första periodpausen.

I andra perioden är det fortsatt högt tempo och tyvärr en hel del slag. Vi lyckas öka på ledningen till 4-1 genom Selma som sätter ett lågt skott. Passningen kommer från Ellen. Gantofta är inte ofarliga utan har bland annat en stolpträff i andra perioden.

I tredje perioden håller vi bollen inom laget på ett bättre sätt igen. I den tredje minuten gör Wilma La ett mycket fint inspel där Annie bara behöver sätta dit klubban för att göra 5-1. I minuten efter spelar Klara fram Nova som säkert sätter dit 6-1, vilket också blir matchens slutresultat.

Tjejerna gör en mycket bra match. Det känns som att matchen är jämnare än resultatet 6-1, men vi är vassare i avsluten och håller bollen inom laget på ett bättre sätt än Gantofta. Vi har 5 målskyttar i matchen vilket visar på en bra bredd.

Matchens Fairplay-spelare blev Nike i hemmalaget och Alma Zernell i Gantofta.

Tack till alla föräldrar som hjälpte till med kiosk och sekretariat. Det blir lite annorlunda med match i Kvidingehallen, men det är så skönt att veta att det finns många som hjälper till och fixar runt matcherna.

Målskyttar: Mia 2, Wilma, Selma, Annie, Nova